Mies suunnitteli puuvajaa pihallemme, mutta minä tyrmäsin ajatuksen heti alkuunsa toteamalla että lapsille pitää ensin tehdä leikkimökki! Eikä mikä tahansa pikkuriikkinen versio vaan semmoinen jolla on useita käyttövuosia!

Huolellisen paikanvalinnan jälkeen ei muuta kuin hihat heilumaan ja hetkessä perustus ja runko olikin jo valmiina!

Hirsipaneelia piupali-paupali naputellen leikkimökki alkaakin näyttää jo aikas valmiilta!

Ikkuna sovitukset tarkkaan mitattuna vanhasta päärakennuksestamme vuodelta -53.  Rungon paksut palkin tervasin hautatervalla, joka toi ihanan tuoksun suveen!

Sitä mukaan kun hirsipaneeli edistyi tulin sudilla perässä.

Sävynä kuultava puunsuoja, väri kelo. Niin kaunis ja ajaton, luontoon sopiva väri!

Mies sovitti oven vanhasta saunan ovesta - on se taitava!

Seuraavaksi kattolaudoitus ja samantien huopakatto päälle!

Leikkimökki on juuri sopivan kokoinen myös vierasmaja käyttöön. Sinne mahtuu leveä aikuistensänky sisään, joten siellä voi majoittaa yöpyviä ystäviä, omia lapsiamme kavereineen kun ikää karttuu ja toimii se myös Miehen yövuorojen jälkeisenä rauhallisena nukkumispaikkanakin! Terassin koristeaitamateriaalia jäi yli talostamme, joista pienellä sahaamisella saatiin leikkimökkiin sopiva  yhtenevä yksityiskohta. Tässä mökki edestä ja sivuilta.

Ensin ulkopuolelta valmiiksi ja sitten sisähommiin. Mökkiin tuli rossipohja, jonka välilaudoituksia allekirjoittanut sai jonkin aikaa maalailla! Kakkosneloset jälleen tervattiin.

Seuraavaksi  lattian villoitus, pikipaperin asennus, jonka jälkeen päästiin naulaamaan lattiaa apupoika-Anteron kera = )

Samoin tehtiin seinille ja pian lattia oli lakattu ja seinät maalattu kuultovalkoiseksi (sävy lumi) jotta saataisiin enempi valoa ja avaruuden tunnetta mökkiin. Lattialistat viimeistelevät ilmeen. Nyt vuorossa kattopaneelin kuultomaalaus, jonka jälkeen pääsee villoittamaan kattoa ja asentamaan paneeleja.

Asianmukaiset rappuset täytyy tietenkin mökkiin olla. Olemme rakentaneet minun mummoni, lastemme isomummon, naapuriksi samalle tontille ja saaneet mummon varastoista paljon vanhanajan työkaluja, nauloja, pikipaperia ja sisustusmateriaalia, joten vähintä miten voimme isomummoa kiittää tästä kaikesta oli nimetä leikkimökki/vierasmaja isomummomme mukaan. Näin hänestä jäisi meille ainaiseksi myös muisto. Mummon päänmenoksi on suunniteltu myös mökin avajaiset, joissa hän saa toimia kunniavieraana! Tässä siis "Villa Elsa"

Kalustaminen ja sisustuksen suunnittelu on merkittävä osa koko mökkiä. Siinä auttavat pikkuprinsessamme ja -prinssimme. Mies hymähtelee tuskanhikea otsaltaan pyyhkien päivittäin toistuvien kysymysten edessä, joita olemme kuulleet siitä asti kun ensimmäiset runkotolpat alkoivat nousta "Koska tänne voi ruveta kantamaan leluja sisään?"  Prinsessat muun muassa totesivat mökin värin nähtyään, että "YÖK, ei yhtään hyvä, sen pitäisi olla pinkki!"  Niinpä ensimmäinen omakätisesti tehty kaluste mökkiin noudattaa tuota toivetta. Pinkki pöytä vanhasta kelarungosta.

Piha ennen ....

ja jälkeen leikkimökkiprojektin!

Kyllä mulla on ihana ja taitava Mies! PUSSSS!