Aamupala pöydässä aamuseitsemän pintaan juteltiin miehen kanssa, että lähetäänpä pihahommiin. Minä haravan varteen ja mies vaihtamaan autoihin talvirenkaat. Mikäpä sen parempi ajoitus kuin tänä aamuna, sillä vähän ennen 11 alkoi Vantaalla sataa ensi kertaa lunta! Ensin hiutaleita leijaili hiljakseen muutama, mutta pian alkoi sankka sade! Lumisateessa kiskoin autonpeitolla viimeisetkin lehtikasat tonttimme reunassa olevaan kompostiin. Kottikärryissämme on rengas puhki, joten lehtien siirtämistä kompostiin on tullut kokeiltua tällä peitolla ja jopa lumikolalla = )

Kastelukannusta uupuu enää mansikoiden kolme punaista sävyä sekä ruohonkorsien kolme vihreää sävyä, joten jonkinverran sekin on edistynyt. Kellojen siirtojen yhteydessä lasten ohjelmointi uuteen aikakauteen onnistui vain puolittain. Edelleen nappulat taistelee iltayhdeksään asti ennenkuin hiljenevät, mutta aamulla herätään jo ennen kuutta!!!!Epätoivoiset yritykset raahata kirkuva tenava jatkamaan unia äidin ja isän väliin eivät ole tuottaneet tulosta, joten me ollaan heräilty todella aikasin. Se on aiheuttanut sen, että aamulenkillä vaunuihin nukahtaa myös esikoisemme joten päiväunet ovat nyt isän loman aikana hävinneet kokonaan. Odotahan vaan kun isä palaa töihin niin äiti muutta meininkiä niin että vaunuihin ei nukahdeta. Lenkin pituus vaikuttaa asiaan ja isän kanssa lenkistä tulee aina aamuisinkin noin 1½h lenkki, joten äidin lääke onkin vankkureiden kääntö kohti kotia kunhan Urho on tarpeensa tehnyt!

Vauva-lehdestä luin 10 lapsisesta perheestä jossa oli maininta että heillä menee 180L maitoa kuukaudessa eli 45L viikossa. Meilläkin menee maitoa melkoisesti, joten otampa nyt alkavan marraskuun kunniaksi pienen seurannan miten paljon meilläkin mitäkin ruokaa menee, ihan vaan mielenkiinnosta! Noihin lukemiin tuskin todellakaan päästään, mutta palaan sitten asiaan joulukuun alussa.

Painonpudotukseenkin olen tehnyt tavoitteen. Ensi juhannuksena Erinin täyttäessä 1v haluan painaa vähintään 10kg vähemmän. Aikaa on nyt siis reilu 6kk ja kaikki yli 10kg lähtevä läski on vaan plussaa! Vaaka näytti 24.10. uhkaavaa 81kg painoa, joten ihan itteekin hirvittää tää laardin määrä. Tarinoiden lomassa alkaa siis myös jatkokertomus "viikottainen punnitus", sanotaan vaikka joka perjantai. Tavoite on siis painaa ensi Juhannuksena 70kg. Noin, nyt on tavoite kirjattu ja siihen meinataan päästä. Kahtotaan miten paino sahaa ees taas varsinkin kun Joulukin on tuossa välissä... Tavoitteeseen meinaan päästä ahkeralla vaunuilulla sekä jumppaamalla kotona KuntoPlussan DVD:n avulla. Herkut (pitsa, hampurilaiset, namit jne) menee jäähylle ja annan itseni herkutella vain kerran viikossa jotain namia ja kerran kuussa roskaruokaa. Uskon jo noilla vaa'an viisarin värähtävän merkittävästi!