Tämä malli miun silmääni miellytti. Tarpeeksi yksinkertainen ja silti jokin idea. Ohjeessa kaulaliina tehdään tosiaan 4 puikoilla, mutta lähdin rohkeesti kokeilemaan onneani Isoveli Colourin kanssa puikoilla 6½ (suositushan isoveljelle 5-6). Ihan kauniin tasaista neulos on, mutta ei se näytä mallikuvan veroiselta vai mitä sanotte?

329733.jpg
Saako tuosta ees selvää? Olen purkanut ja aloittanut uudelleen ja uudelleen. Tämäkin hyväkäs on Wavy nro 4 ja vähän alkaa tuntua että purkuunko menee? Rupesin tuumimaan, lyötyäni pääni viisaammaan kaverini kanssa yhteen, onko lanka ja puikkojen paksuus osasyy Wavyn aaltoilun puuttumiseen? Eli onko lanka liian paksu ja neulos liian lörpsä ettei se jaksa vetäytyä aalloille. Tavallaanhan tuossa aaltoa tulee, mutta miksi ihmeessä tuo neulontaohjeen o3n3 muunnos yhtäkkiä n3o3 näyttää niin järkyltä työssäni? Ja jos tämä näyttää siltä kuin kaulahuivi alussa kuuluukin näyttää että tekee aallot vasta myöhemmin kun kaulaliian edennyt pidemmälle pistän itseäni puikolla silmääni! Nimittäin kaikki purkuversiot ovat olleet samanlaisia, mutta usko on pettänyt ja olen purkanut. Nytkin oli jälleen lähellä mutta jatkoin sitkeesti eteenpäin. Apua siis tarvitaan. Toteammeko yhdessä että ei tule tällä langalla ja puikkopaksuudella mitään vai jatkanko eteenpäin sitkeesti edelleen ja odotan aallottumista?

Edit: neulontalistalta sain jeesiä lisää tähän mun aaltoilemattomuuteeni. En pöljä osunnut lukea mallia oikein vaan luulin rivien alun K1/P2 olevan jotain nimikkeitä jatkoa varten (esim rivi 23 K1 jne) mutta tosiaan sehän meinaakin että alkuun muutos ja sit ruvetaan perinteiseen 3o3n-ribbiin. Woi elämä miten tyhmäksi sitä ihminen nyt itsensä tuntee! Mutta kaulaliina vapise - viides kerta todensanoo ja tänäiltana alkaa varmasti aaltoilu uusin avautunein silmin ohjeen luvun kanssa ; )