Takan päälle on ilmaantunut iloisenvärisiä retro-purkkeja yksitellen kuin sieniä sateella. Olen luonteeltani heti-nyt tyyppiä ja nähtävästi myös jotenkin jakaantunut persoona, koska ristipistothan ei kuulu asioihin jotka valmistautuisivat heti-nyt. Kun jonkun asian saan päähäni kehittelen sitä ja kieputan ja kaaputan, kierrän ja käännän joka kulman asiasta esiin ja sitten toimin. Ja kun himo johonkin asiaan iskee on sitten kaikki saatava heti-nyt (kuten 2m evenweave kangasta, Tallinnasta 400 tokkaa lankaa, kasa mallikirjoja jne)!!! Näin kävi myös näiden purkkien kanssa., vaikkakin kannellisia on vähän vaikeampi löytää. Syytän näistä purkeista kuitenkin myös mieheni mummoa, sehän tämän villityksen aloitti.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

178935.jpg


Mieheni halusi tämä purkin mummon kuoltua itselleen, koska siitä tarjoiltiin aina kylässä joko sokeria tai kettu-karkkeja. Monesti kuulin ukkelin toteavan "on tuo kyllä todella hieno". Ja niinhän se onkin. Kun Helsingin Sanomat sitten kesällä julkaisi jutun näistä purkeista innostuin minäkin. Eihän meillä ollut mitään muuta tietoa purkista kuin Arabian leimat. Nyt purkille tuli nimikin POMONA ja siitä se idea sitten lähti käyntiin… Olen oppinut samalla uusia sanoja kuten krakeloitunut joka siis tarkoittaa lasitteen rikkoutumista, suomuiseksi menoa. Haalimani purkit ovat kaikki hyväkuntoisia ellei ajanpatinaa oteta lukuun joka näkyy lähinnä vain purkkien alareunoissa tummentumina kun katsoo purkin pohjaa, muuten mitään vikoja ei löydy. Parissa kannessa on pienet krakeloitumat mutta niitä ei lasketa kun ovat niin huomaamattomat.

 

Purkkeja on yhteensä yhdeksän, joista viimeisin saapui meille postipaketissa tänä aamuna. Olen huudellut niitä Huuto.netistä ja saanut mieheni kalman kalpeaksi ja mossottamaan miten paljon epärehellisiä ihmisiä netissä voi olla! On maalattu piruja seinille, että saan hiekkaa ja rahat on menneet kankkulan kaivoon! Totta sekin, mutta minulla on ainakin käynyt tuuri ja jokainen myyjä on ollut todella ystävällinen ja luotettava ja tuotteet olleet sitä mitä luvattu. Myös Posti on ylittänyt itsensä ja jokainen paketti on tullut ehjänä perille!

 

Mieheni kaveri oli meillä käymässä ja vaihtaessani nuorimmaisellemme vaippaa hoitopöydällä kuulin kuinka mieheni esitteli Pomonoitamme "tää on meidän yhteinen harrastus… tästä puolukasta se kaikki lähti… se on mummon perua". Yhtäkkiä huomasin kuinka purkit ja niiden haaliminen olikin yhteistä.

 

178933.jpg

Purkkeja on kahta kokoa, näitä isoja noin 9cm hillotölkkejä ja pienempiä noin 6cm hillopurkkeja. Mieheltäni tuli jyrkkä EI kun kun kysyin haalisimmeko myös pienet purkit itsellemme. Ajatuksenani oli, että isompi tyttö saisi sitten aikanaan perintönä nuo isot purkit ja pienempi tyttö vastaavasti pienet purkit. Tiedä sitten kelpaako ne heille vuosikymmenten päästä, mutta varmasti niiden saaminen hankaloituu ja käy kukkarolle kalliimmaksi. Oli miten oli, olen salaa haalinut myös pieniä purkkeja itsellemme ja enää kaksi uupuu kokoelmasta. Aikaa keräämiseen on mennyt kuukausi, selittää kait jälleen jotain luonteestani. Meinaan läjäyttää yhtenä kauniina päivänä nekin takan päälle kauniiseen asetelmaan. Katsotaan koska mies ne huomaa ja mitä tuumaa, mutta tiedän valttikortin hihasta vedettäväksi puolustuksekseni: "Tää on ihan kokonaan mummosi syytä!"