...sehän on Pomona siellä ja täällä! Meillä ne majailevat leivinuunin päällä. Puolukkatölkki toimii päätoimisesti sokeriastiana.

271025.jpg
271026.jpg

Aiemmin jo kirjoittelinkin isoista Pomona-tölkeistä, joiden keräämiseen meni TODELLA vähän aikaa. Ensin en innostunut sarjaan kuuluvista pienistä hillopurkeista, mutta hetken asiaa tuumattuani en voinut niitä jättää ostamattakaan. Edelleen ajatuksena, että isompi tytär saa isot Pomonat, pienempi pienet. Jos jo muutamaan otteeseen haaveissa käväissyt kolmas lapsosemmekin osoittautuu tytöksi täytyy varmasti tehdä isojako ja kukin saa kolme aihetta, joista saa isot ja pienet purkit (vanhin aloittaa valinnan ja viimeiselle jää käteen mitä leivinuunin päällä enää on..). 

Näiden keräämisessä vierähtikin yllättävän kauan aikaa verrattuna noihin isoihin - kesällä aloitin ja tiistaina tuli viimeinen. Aloitin pienissä keräämisen niistä harvinaisimmista karviaisesta ja mehiläisestä- päätin silloin huutoja tehdessäni, että jos ne saan niin sitten kerään pienetkin. Viimeisiksi jäi varmaan yksi yleisimmistä eli appelsiini sekä harvinaisempi omenapurkki. Isoja ostellessani tuntui, että vain pieniä purkkeja oli liikenteessä ja nyt oli sitten päinvastoin.

Pienistä purkeista suurimman osan ostin Krookilan Wanhat Kupit nimisestä paikasta. Aivan ihanaa palvelua - suosittelen todella jos etsit jotain Arabian tuotteita! Sain kesän lopulla anoppini ja appeni sinne yllytettyä myös kesäpiknikille. Kuulemma ihanassa vanhassa pihamiljöössä oli talo täynnä Arabian posliineja ja samoissa tiloissa toimiva pitopalvelu tarjosi maittavan lounaan. Sinne on itsekin päästävä kunhan lapset kasvaa sen verta, että niiden kanssa uskaltaa posliinikauppaan mennä!

Ja mitä mies sanoi kun latasin pienet purkit isojen rinnalle? -Mitäs nyt meinaat kerätä? Miehet ei osaa kyllä arvostaa mitään ; )