Maha on täynnä kalkkunaa, laatikoita, kaloja, mätiä, sienisalaattia, homejuustoa, suklaata ja vaikka mitä herkkuja - NAM! Jotenkin ihan pökertynyt olo, kun on joka päivä syönyt itsensä ihan huisaan mahan pinkeystilaan - se siitä hyvin alkaneesta laihdutuksesta ; )

Joulupukki muisti minua paketein, joista mieluisimpia olivat tallenne DVDlle vanhasta lastenohjelmasta vuodelta 1982 "Mitä tekisin, leikitäänkö kotia?" ,jossa perheeni ja sukuni esiintyi esiteltäessä neljän sukupolven elämää maalaistalossa. Moni tallenteessa esiintyneistä on jo siirtynyt pilvenreunalle, joten oli mukava saada kuva- ja äänimuistoja myös heistä. Lapset olivat ihan ihmeissään, että onko tuo todella äiti pienenä. Olin tuolloin n 4vuotiaana. Toinen suuri lemppari oli toivomani Electroluxin ergorapido cyclonic2in1 imuri, jota olin jo pitkään miettinyt uuteen kotiimme. Miten kätevää lapsiperheessä olla tuommoinen pikkuapuri imaisemassa syömisen, hiekkalaatikolta sisälletulon ja askartelun jäljet?!? IHANAA! Kilttejä oltiin mieheni kanssa selvästi oltu sillä meitä lahjottiin monin mieluisin paketein. Käsityöaiheisia pakettejakaan ei oltu unohdettu vaan kääröistä paljastui

2182445.jpg

anopin kutomat sukat Nalle Four Seasons langasta. TuijaM lahjoi minua kiinalaisella tuontiristipistopaketilla, joka on selkeästi Lanarten mallistoa .Vissiinkin jonkin sortin vinkki, että ristipistojakin voisi tehdä. Blogihan alkoi pelkästään ristipistoilla kunnes repesin totaalisesti neulonnan puolelle. Tänä vuonna on valmistunut vain yksi kunnon iso työ ristipistoja ja liuta kutsukortteihin tehtyjä pieniä xpisto tutteja, joten ensi vuonna lupaan tehdä ainakin kaksi isompaa ristipistoa varastosta pois roikkumasta. Molemmille töille on oikeastaan tilaus, joten voisihan ne vaikka heti alkuvuodesta puristaa valmiiksi. Kuvassa näkyvä Liinan puiccomitta on tilattu ihan itse itselle, koska tämmöistä tarvitsin todella kipeesti. Se toimii minulla myös, kuten kuvasta näkyy, avaimenperänä, johon hommaan se sopii mitä mainioimmin. Avaimet ei takuulla unohdu mihinkään ja kun otan avainnipun esiin tulen heti hyvälle mielelle. Puiccomitta on minusta niin kaunis ja tuo mieleeni heti rakkaat lapseni sekä ihanaisen harrastukseni.

2182449.jpg

Lopuksi paljastan vielä viimeisen lahjan, joka valmistui äidilleni syntymäpäivälahjaksi Joulun alla, syytönhän hän on siihen, että on syntynyt 23.12. Tein pienen huivin mielessäni salsahuivi eli huivi joka keikkuisi lanteilla hänen tanssiessaan harrastustaan salsaa. Huivi oli myös jotain aivan uutta, opettelinhan tämän avulla salomoninsolmut. Vaikeata se aluksi oli, mutta kun Novitan lehden kuvallinen vaihe vaiheelta ohje löytyi alkoi homma luistaa ja kolmiohuivi syntyi kädenkäänteessä. Näitä voisi tehdä vaikka lisääkin!  Huivi valmistui ohuesta Virolaisesta, jonka voitin AnneM blogista palkintona Revontuli-huivin nimeämiskilpailusta. Koska kolmiohuivin tietää jokainen koitinkin kuvata huivin ihanaa kahden sinisen värin leikkiä. Tuo sähkönsininen väri välkkyy huivissa/langassa ihanasti, mutta ei kuvautunut helposti muuten kuin näin viikattuna - värisävy vain hävisi johonkin kun huivi oli seinää tai sänkyä vasten kolmiomuodossaan. Painoa tälle 3½ koukulla tehdylle huiville tuli 38g. Halusin juuri lanteille kietaistavan huivin ilman, että se roikkuu rumasti liian matalalla viistäen lähes lattiaa ja niin ettei lanteille tule kamalan suurta solmupalloa. Tässä onnistuin erittäin hyvin kun näin huivin äitini lanteilla joulupäivänä. Tämä tulee varmasti olemaan tämän vuoden viimeinen valmistunut käsityö. Jotain jo aloitin, mutta se valmistuu VARMASTI vasta ensi vuoden puolella.