Tein viime vuonna elämäni ensimmäistä kertaa piparkakkutalon ja tänä vuonna lapset jo kyselivät koska pääsevät osallistumaan rakennuspuuhiin. Ajattelin, että oikaisen vähän talonrakennuksessa ja hankin tänä vuonna viime vuodesta poiketen piparkakkutaloelementit ja nappasin kaupan hyllyltä Annas merkkisen paketin. Lasten riemun kiljahdusten saattelemana paketti avattiin sitten eilen aamulla leivontaessut päällä. Riehakkuus katkesi kuin veitsellä leikaten kun jo läpi muovin näki että kattoelementti oli vähintään neljässä palasessa. "Ei hätää, onneksi otettiin sulamaan piparkakkutaikinaa. Äiti leipoo uuden katon kun paketissahan on kaksi kattopalasta" minä koitan ylläpitää riemua ja kurkistan varovasti rikkoontuneen palasen alle....

2159969.jpg

Ei saa ruotsalainen toimittaja meiltä kiitosta -jokaikinen pala rikki, osittain jopa niin murskana ja murusina ettei liimaaminen kyllä auta. Itsellekin nousee harmistus pintaan - tätä oli odotettu ja lapsetkin saatu kiltisti nukkumaan ajoissa kun aamulla heti aletaan liimaamaan namukoita piparkakkutaloon. Lämpimät kiitokset vaan Ruotsiin! Tämä kannettiin kotiin niin hellävaroen kuin suinkin, joten syy on joko hyllytysvaiheessa saatu moukutus tai toisen asiakkaan paketin tiputtaminen ja hyllyyn takas nostaminen, GRRRR! Ihan turha tätä on mihkään asiakaspalautukseenkaan tuupata. Essut pois ja koitan tarjota piirtämistä sijaistoimintona. "No joo" kuuluu vaimeasti.

Nappaan itsekin paperin ja viivaimen ja päätän ettei nyt yksi murskaantunut unelma koko päivää kaada. Kyselen millainen talo olisi hieno ja mitäpä muutakaan voisi 3½ ja 2½vuotiailta prinsessoilta odottaakaan kuin

2159973.jpg

PRINSESSALINNAA!!!! Jo oli taasen nassut kuin naantalin auringot kun tähän päästiin namukoita liimaamaan. Illalla linna oli valmis ja lapset jo malttamattomina kärttyävät pianon vieressä, jonka päälle taideteoksen nostin turvaan syöjättäriltä, kysyen kirkkain silmin "Äiti, joka saa syödä?"

Vielä yksi työ on virkkuukoukulla ja deadline alkaa puskea päälle turhankin kiireeseen tahtiin, kuten varmaan muillakin viime hetken koukkujen/puikkojen heiluttajillakin. Luulin olevani tänä vuonna hyvissä ajoin valmiina, mutta aina tää Joulu näköjään pääsee yllättämään!

Piparkakku-prinsessalinnan huumaavan jouluisen tuoksun saattelemana toivottelen kaikille blogini lukijoille HYVÄÄ JOULUA ja Onnellista Uutta Vuotta 2009! Olkoot tuleva vuosi käsitöiden täyteinen! Palataan ensi vuonna taasen sanoin ja kuvin harrasteiden pariin.