Yllärihuivit on neulottu ja hämmästyksekseni ruskeasta huivista tuli TODELLA pieni. Hämmästys oli tosiaan melkoinen kun olen monissa blogeissa jo ihastellut näitä huiveja ja ne ovat olleet huomattavasti isompia. Ensi reaktio nyppästessäni ruskean huivin puikoilta oli, että tulikos tästä nyt kaulanlämmitin vai lasten versio huivista prinsessaleikkeihin?!!!

Tässä huivit mytyssä ennen pingotusta. Jo tässä kokoero on melkoinen ja epäilykset jylläävät päässä! Kaija Kärkisen ja Ile Kallion CD antamassa jotain osviittaa koosta...

Sininen virolaislankahuivini oli "normikokoinen" vaikka jätin siitä kokonaan viitos vihjeen tekemättä ja nelosvihjeen timanttiakin neuloin vain yhden mallikerran langan loppumisen pelossa.  Työkaluina 5mm puikot ja päättelyssä 8mm halko. Molemmat huivit päätelty ainaoikein kerroksilla,molemmissa niitä 5 kerrosta.

Vihdoin huivit on saatu myös pingotettua. Nupisnaakkelit loppuivat kesken, joten kerralla pystyin pingottamaan vain yhden huivin vaikka olin ajatellut massapingotusta villamaton päällä. Hiljaa hyvä tulee...

 

Päivin Kevätpäiväntasausyllätys-huivi
Lankana Grignasco Merino Silk 30g
Koko siipiväli 88cm, korkeus 40cm (A4 toivottavasti hahmottaa huivin pienuutta)

Huivi on tehty ohjeiden mukaisesti eli neulottu kaikki pitsikerrokset. Mallitilkkua en alussa tehnyt, olisiko se paljastanut huvini tulevan mini koon? Huivin tein 2mm puikoilla, jolla tein aikoinaan samalla langalla myös SSS-huivin ja se sopi lankaan hyvin. Menitasta lankaa ostaessani myyjä sanoi, ettei isompi puikkoja tohtisi käyttää vaikka oisi kuinka pitsihuivi kyseessä.

Sama huivi virolaisella villalangalla 121g aurinkoisella lumihangella
Koko siipiväli 186cm, korkeus 66cm

Vielä rinnakkaiskuvat kuvaamaan huivien kokoa. Huvit menevät lahjakoriin oottelemaan aikoja tulevia. Mietin tuon ruskean kanssa vielä, että jätänkö sen kumminkin lasten leikkeihin. Kaulaan kietaistuna se on juuri sopivan kokoinen, mutta se ei anna oikeutta kauniille pitsille.