Tuntuu, että aika on lähtenyt suorastaan lentoon lasten syntymän jälkeen! Esikoisemme täyttää tänään 2 vuotta ja tuntuu kuin syntymästä ja ensimmäisestä naurusta ei olisi kuin hetki vain. Nyt tuo saparopää jo puhua pälpättää, juoksee ja tekee palapelejä! Koska Titi-nallet on neidin mieleen tein netistä joskus aikoja sitten bongaamani Nalle Puh syntymäpäivä kakun, jonka linkkiä ei enää valitettavasti ole tallessa. Hauska, vaikkakin aika työläs, kakku oli hitti. Lisäksi tarjolla oli hauki-katkarapuvoileipäkakkua, kebabpiirakkaa, kanawrappeja sekä keksiä, namia, pringlesejä ja popparia.

550077.jpg

Lahjaksi saatiin My little Pony, hiekkalaatikolle kunnon leikkisetti, lego eläinsetti, prinsessalaukku, vaatteita ja lasten puutarhakalustesetti. Lemppari taisi kumminkin olla mummilta ja kummisetä-enolta tullut polkupyörä, joka piti parkkeerata illalla sängyn viereen, että uni tuli = )

550139.jpg

Vieraiden lähdettyä, siivottua ja lasten nukahdettua istahdin sohvalle ja pistelin hymyssä suin Bastinin taulun valmiiksi! Aikaa kului kaiken kaikkiaan 62,5h - reilusti siis alle tavoitteen 80h. Tuntimäärä tarkoittaa mun pistelyvauhdilla noin kuukautta, muutamaa päivää vajaata sellaista. Pistelin lasten päiväunien aikaan sekä satunnaisesti illalla talon hiljennyttyä mutten edes päivittäin. Ihana malli joka eteni aivan ahmien loppuun asti. Itsevärjättyyn kankaaseen olen enempi kuin tyytyväinen.

550136.jpg

Viidenkympin villitys ei näköjään ole vain puhetta! Aiemmin etenin työssä järjestelmällisesti kohta kohdalta, mutta kun viisikymmentä pamahti mittariin täyteen rupesinkin säheltää siellä ja täällä! Talipallo oli tarkoitus tehdä ensin kunnialla loppuun, edetä siitä tolppaan ja lopuksi lintuun nauhan varassa, sillä inhoan jälkipistoja. Ehkä juuri siksi neula tahtomattani pomppeli pitkin koko leveydeltä alaorren alapuoleista aluetta tehden yhden symbolin kerrallaan valmiiksi. Viimeisenä syntyi nauha ja Bastinin signeerauksen sijaan sommittelin oman nimikoinnin vuosiluvun kanssa nauhan katkeamiskohtaan. Ihana työ! Kun joku tätä työtä mielii pistellä suosittelen työn aloittamista juuri tuosta talipallo-tolppa-talitintti narulla-alueesta. Koin sen itse työläimmäksi osuudeksi koko lintulaudassa. Olkikatto, joka mallipiirroksessa näytti hankalalta olikin ihan simppeli ja valmistui nopeasti joten se on kiva jättää loppuun kuin sokeriksi pohjalle!

Nyt lähden pikapuoliin metsästämään tälle taululle ja Turva-taululle arvoisiaan kehyksiä. Turva-taulu tulee kuopuksen pinnasängyn yläpuolelle, Bastin pääsee keittiöön ruokapöydän läheisyyteen josta ikkunasta näkyy meidän oma lintulauta talitintteineen ja varpusineen.