Minä otin serkkuni avon kanssa varaslähdön Naistenpäivään ja niinpä kukonlaulun aikaan tämä tyttö löytyi suihkusta ja pian laivarannasta kohti Tallinnaa. Koko päivä aurinkoisessa Tallinnassa ristiin rastiin vanhassa ja uudessa kaupungissa, syönti hämärässä ravintolassa jossa vain pienet kynttilät loivat valaistuksen ja piipahdellen eri putiikkeihin. Kyllä teki terää olla matkassa ilman lapsosia - syödä kerrankin ruokansa lämpöisenä, hiplata lankoja ja vaatteita rauhassa ja nauttia aikatauluttomasta vaeltelusta mukulakivikaduilla.

Ei silti, suuri rakkaus lapsiin aiheutti kyllä senkin, että vaikka tiesin heidän olleen hyvässä hoidossa anoppilassa oli noita rakkauden kohteita myös ikävä! Suurin osa ajasta menikin juuri lasten tuliaisten etsintään. Tuliaistoiveet olivat matkan lähestyessä muuttuneen lähinnä tuliaisvaatimuksiksi. Vaikkei juuri tietyt Little People hahmot löytyneetkään edes meren takaa, kelpasivat onneksi mukaan tarttuneet hahmot! Kyllä oli ihana halata ja suukottaa lapsia pienen eron jälkeen!

Lankaa etsin tilaushuiviin. Juuri hakemaani sävyä ei löytynyt (olen monessa blogissa nähnyt semmoisen tummanruskea-beige liukuvärjätys virolaisen ja juuri semmoista hain), mutta ruskean sävyinen kylläkin. Kahtotaan kelpaako tämä tilaajalle.

1355466.jpg

Tämä jäi oikeasti ainoaksi lankahankinnakseni Tallinnnasta. Ihania sävyjä oli tullut lisää, mutta koska haluan lankavarastoni oikeasti hupenevan en halua ostaa lankaa ilman selvää ajatusta miksi vyyhti haluaa muuntautua isona. Selvisi sekin, miksi lankakauppoja oli jonkin verran vähentynyt ja värisävyjä poistunut. Sadamarketin myyjä tiesi kertoa, että kesän lopulla Virosta lopetettiin kaksi villatehdasta. Ehkä tuo tummanruskea-beige sävyni hävisi siinä sivussa lopetettujen tehtaiden mukana....

Kesällä lankakauppoja oli mielestäni joka kadun kulmauksessa. Liekkö syy tämä "talvikausi", mutta nyt oikeasti Sadamarketissa 2. kerroksen puodissa oli paras tarjonta (lisännyt tarjontaa noin 6 kertaiseksi mitä se oli viimekesällä) ja moni vanhan kaupungin pikkuputiikeista oli hävinnyt totaalisesti. Kojut vanhan kaupungin kaduilla tarjosivat vain valmiita kutimien tuotteita - kesällä puodeissa oli lankaakin tarjolla. Tämä vinkiksi lähiaikoina Tallinnaan matkaaville, jotka eivät lähde takseilemaan tukkuihin.

SEB jakoi kaduilla Naistenpäivän kunniaksi ruusuja, olkoon tuo vyyhtini nyt virtuaaliruusu joten vielä kerran Ilusa Naistepäev!