Nuorimmaisemme Erin ei ole ansainnut mitalia vellien syönnistä. Siskonsa Julia veti silmät killissä vellejä ja kuin taikaiskusta alkoi nukkua vellien aloituksen jälkeen öitään kokonaan. Erin hörii hirveetä kyytiä velliä, muttei ole koskaan syönyt kuin muutaman kulauksen jonka jälkeen velli on lentänyt kaaressa suupielestä, tutti on työnnetty kielellä pois suusta ja on alkanut hillitön itku. Mieleeni ei ole tullutkaan että Ainun vellitutti ei sopisi neidillemme.

Juttelin mammakaverini kanssa vellien juonnista ja huomasimme että meillä oli ollut täysin samanlaiset kokemukset. Ensin hirveellä hotkinnalla ahnaasti pulloon kiinni ja heti kohta sylkeminen ja kamala itkeminen päälle. He olivat heittäneet Ainun tutit menemään ja ostaneet MAMin Ultivent pullon joka on ns. koliikkipullo eli jossa "pohjaventtiili ehkäisee tyhjiön muodostumista ja neste virtaa tasaisesti, jotta lapsi voi juoda keskeytyksettä" (paketin teksti). Hänellä niitä oli ylimääräisiä ja sanoi oitis myyvänsä mulle sellaisen. Totesin että kaikkea on koitettava lapsosen eteen ja niinpä yhteisellä vaunulenkin jälkeen aloin keitellä pullon osia. Käsittämättömintä on se että Erin joi heti velliä kuin vanha tekijä tuosta "taikapullosta". Näköjään sitä oppii aina jotain uutta jokaisen lapsen kohdalla! Tässä pullopaketin kuva muillekin äideille jotka kärsivät velliä hylkivän lapsen syndroomasta. Vesi-/maitotutti nro 2 päästää vellin läpi.

246226.jpg

Vielä on hakusessa mitkä toppahanskat on parhaat mahd pitämään lapsen sormet lämpiminä. Ollaan koitettu teddyvuoriset kosteuttapitävät hanskat ilman ja villahanskojen kera, kaivettu uudelleen esiin äippäpakkauksen toppahansikkaat joita ollaan myös koitettu päällekkäin villatumppujen kanssa ja kahdet villatumput päällekkäinkin on testattu mutta heti jos pihalla ollaan pidempään sormet ovat viileät ellei jopa kylmät. Kertokaahan muut mammat mikä on teillä toiminut!

Chihuahuamme Urho, pian 5v, oppi myös uuden tempun. Laitoin lihapullan tuttipullopaketin sisään eikä kestänyt aikaakaan kun paketti oli auki! Tässä X lihapullamäärän jälkeen kylläinen ja väsähtänyt koirulimme.

246227.jpg