Esikoisemme Julia, nyt 1v4kk, on luonteeltaan hyvin pitkälle varman päälle ottaja! Mitään hän ei tee jos ei ole siitä täysin varma -vai onko hänelläkin halu tehdä kaikki ”viimesen päälle” hyvin kuten allekirjoittaneella? Kävelytaitoa olemme isän kanssa odottaneet jo usean kuukauden, itse asiassa jo 4kk. Tämän ajan tyttäremme on kiitänyt taaperokärryillään ja jokaisen suusta on tulleet lauseet ”kyllä se kohta lähtee kävelemään kun noin hyvin jo menee”. Joo, hyvinhän tuo menee, juoksee pitkin pihaa, lähtee vaunulenkeille omia kärryjään työntäen ilman väsymyksen hiventäkään ja kävelee kädestä pidettynä. Mutta ans olla jos irrotat sormiotteen hänen kädestään! Kävely loppuu siihen paikkaan ja päälle vielä saatetaan teatraalisesti heittäytyä koko pituudelta mahalleen maahan makaamaan ja itkemään! Jonkinlaista Rimakauhua siis havaittavissa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olemme jo pitkään olleet sitä mieltä, että Julia kyllä osaa kävellä muttei vaan yksinkertaisesti halua ja uskalla lähteä kävelemään. Olen perustellut tätä näkemystä sillä, että tosiaan kärryillään hän kiitää kuin tikka tuulispää epätasaisessa, pitkässä heinikossakin mutta ilman kärryjä tulee uskon puute. Haluttomuus johtuu varmaan siitä, että koska kotona 2kk ikäistä Erin siskoakin kannetaan, niin silloin kyllä minuakin!

 

Torstaina tapahtuikin sitten ihme! Kesken kirjan lukemisen Julia nousi äkkiarvaamatta lattialta seisomaan ja lähti kävelemään! Taitoa tyttönen koitteli illan aikana useita kertoja lyhyillä matkoilla. Yöpuvun ja  -vaipan vaihtoon tyttö käveli itse olohuoneesta makkariin ja voi sitä riemua! Pakko tunnustaa, että äidin silmät kyllä kastuivat kyyneliin, on tuota taitoa jo odotettu ja vähän jo ehditty huolestuakin miksei lapsi lähde kävelemään!

 

Isä lupasi, että jos Julia lähtee tänä syksynä kävelemään, me lähdetään kotieläinpihalle elukoita katselemaan. Nyt täytyy sitten vaan toivoa että ensi viikon säälupaukset lämpimämmistä poutaisista säistä pitävät paikkansa, jotta voidaan tämä lupaus panna täytäntöön!