Täytyy ensin ihmetellä tätä Suomen talvea. Missä on ne lapsuuden talven kelit kun hiihdettiin ja luisteltiin nenä jäässä ja posket huurussa hörppien välillä termarista lämmintä kaakaota tai mustaviinimarjamehua - äidin keittämää tietenkin??? Kun viikonlopun sateesta ja rännästä saimme jälleen nautti vihreän nurmikon paistaessa maan kamaralta, en voinut kuin huokaisten tuumastella saavatko omat lapseni koskaan kokea hiihtämisen ja luistelemisen riemua muuta kuin hiihtoputkessa tai jäähallissa?

Sitten neulomisasioihin. Mitä saadaan kun yhdistetään pinkki palmikkoneulos Mambosta ja pitkät kahvat? Kun vielä tähän soppaan yhdistetään Novitan Syksy 2007 malli 55, syntyi jo monista blogeista tuttu palmikkolaukku, johon ihastuin totaalisesti.

Langan värivalinta oli suht hankala kun loppusuoralla kilpaili ihanainen ruskea (meikäläisen yksi lemppariväreistä) ja raikas pinkki. Varastosta löytyi kesän lopussa ommeltujen verhojen jämäkangaspaloja Marimekon Unikkoa punaisena ja kun talvitakkikin vielä on ruskea veti pinkki tällä kertaa pidemmän korren, jotta se edes jotenkin takista erottuisi! Tarvikkeet ostin ja laukku valmistui joulutohinoiden aikana, vuoren tosin sain tehtyä vasta tänään - pientä rimakauhua siis painaa ompelukoneen kaasupojinta! Ehkä neuloskassi myös sopii enempi syksyn/talven keleihin kuin kesähelteeseen, joten siksikin ryhdistäydyin. Neulontagrammat laskin jo viime vuoden puolelle. Ne olivat 255g ohjeen mukaan tehtyinä. Onneksi blogistania tiedotti valmistuneiden kassien myötä ettei kassiin hupene ohjeen 350g. Loppumambosta voisi tehdä Beibbarille jonkun pienen ja mukavan jutun...

1225262.jpg

1225276.jpg

1225286.jpg

Vaikka vuoren ompelu oli sangen työlästä (hyvä mun ompelukonetaidot!!!!) tuli kassista kumminkin minulle mieluinen. Kuvissa korostuu kaikki kauneudet, mutta ei niitä käytössä huomaa ja olen lopputulokseen enempi kuin tyytyväinen. Vuoreen kiinnitin vielä kännykälle oman pussin, jottei raasu huku muiden tavaroiden joukkoon.

1225291.jpg

1225672.jpg

Nyt jäin epäröimään uskallanko kassia tuolla sadekeleissä käyttääkään, ettei mene ihan piloille -puhumattamaan huopumis- ja virttymisominaisuuksistaan joista en edes halua tietää! Käyttöön kassi tulee varmasti, viimeistään kun lumi seuraavan kerran palaa Suomeen!