Muistatko aiemmin postauksessani arvuuttelemani huivin alun?

932108.jpg

Okei, annetaan lisävihje kun kuva oli niin kelvoton.... Saisko tästä lisää ajatusta muhimaan, ainakin ne jotka mallin ovat itsekin toteuttaneet!?! Koitan havainnollistaa munakennostoa ; ) Selena olikin tarkkasilmäinen ja tunnisti jo ekasta kuvasta huivin!

Lankana käytin jo kesällä käsityökoriini rantautunutta sinistä liukuvärjättyä Veli Virolaista. Siitä piti ensin tulla Fifi-tyylinen peitto mallia jättiXL, varasinhan lankaa peräti 600g, mutta jotenkin siihen urakkaan tarttuminen siirtyi ja siirtyi ja siirtyi. Niinpä hautasin koko ajatuksen peitosta ja hetken malleja selaillessani päädyinkin toteuttamaan tämän jota nyt olen arvuutellut!

Tässä huivi valmiina ja pingotettuna.

953433.jpg

953442.jpg

Malli Flower Basket Shawl, (pdf) IK Fall 2004

Kuka arvas nyt? Ja koska valoa riittää huimasti laitoin huivin roikkumaan  nupisnaakkeleilla vanhemman prinsessan seinälle sängyn päälle. Huomasitteko pienen päiväunien vastalauseen kuvassa? Aivan oikein, tapettia on revitty 2-vuotiaan tahdonvoimalla pienen pienillä sormilla!

Ja koska Lidlistä ostin minäkin gramman tarkkuudelle toimivan vaa'an voin nyt juhlallisesti ilmoittaa huivin painavan peräti 73g - aikas vähän. Kumppaneina neulomassa jälleen tuttu parivaljakko 5mm pyöröt ja päättelyssä 8mm halko!

Kiva malli, vähän enempi haasteellinen ja reunuksen vika kerros kirjoitettu sanoin = ) Joko sitä on oppinnut jotain pitsihuivien saralta tai sitten aivokapasiteettia on vapautunut jostain muusta näihin käsitöihin enemmän sillä mallikuvio jäi tässäkin aikas nopsasti päähän! Suosittelen mallia. Huivi saa todellisen hohtonsa tosiaan vasta pingotettuna. Ensin ajattelin että liukuvärjätty ei ole kuviolle se otollisin, mutta pingotuksen jälkeen ja kuvassakin mielestäni huivista tuli hyvinkin kaunis! Onneksi lanka päättyi hivenen tummenpaan sävyyn joka toi myös oman säväyksen huivin reunukseen.