Sydän tumppujen kaveriksi syntyivät tällaiset metsä-Jusseiksi ristimäni tumput miehelleni. Ohje Novitan Huopasen vyötteestä, puikot 8. Painoa kertyi 156g vaikka ohje väittää, että miesten tumppuihin menee 150g. Kuvattuna naurua herättävässä "ennen pesukonetta"-lookissaan. Anoppi, appi eikä edes käly uskoneet pesukonehuovutuksen voimaan vaan nauraa räkättivät vedet silmissä kun ylpeenä esittelin nämä tumput! Mutta kyllä hymy hyyty kun vedin taskusta jo konekäsittelyn saaneet sydäntumppuni! Äitini ja lähimmät ihmiset tietävät "mulle ei kyllä naureta"-luonteeni, joka tuli jo esiin pienenä, joten he voivat vain kuvitella tilanteen koomisuuden ja allekirjoittaneen mielihyvän kun jättitumpuista tulivatkin kuin valetut kätösiini! 

420157.jpg

Nämä jäikin Hamsterikuukauden viimeiseksi työksi sen verta tän viikon muut ohjelmat: hääpäivä, oma hammaslekuri ja Erinin neuvolalekuri verotti neulonta-aikaa. Teen vielä erikseen yhteenvedon hamsterikuukauden tuotoksista kunhan pesukone on nämä miehen tumput huovuttanut. Päälimmäisenä ehkä kumminkin on mielessä pieni neulontatauko. Tälläinen suuri rutistus, yli 2kg kulutus kuukaudessa (vaikka olikin kivaa ja antoisaa ja sain Huopas-joululahjat tehtyä), verottaa kumminkin sen verta että annan puikkojen nyt vähän jäähtyä. Sukkalangat tuolla minua huuteli jo äänekkäästikin kun laitoin Huopasen loppurippeet ja puikot lankavarastoon, joten niitä sitten kun aika on kypsä. Tosiaan puolessa välissä joulukuuta 2006 en omistanut gramman grammaa neulontalankoja, joten siihenkin nähden reilut 2kg on minusta huisa saavutus!

Meinaan nyt ottaa kätösiini ristipisto hys-hys-projektin kaksi viimeistä ruutua ja leikata perjantaiselle kankaanvärjäyskurssille materiaalit valmiiksi. Ristipistolaatikossani on kaksi isoa Tsekeistä hommattua kittiä jotka voisi pistellä kellon kanssa. Oisi kiva nähdä missä ajassa isot työt valmistuu. Eli jos omistat Lanarten kittejä jotka mulla tossa sivulaatikossa oottelevat tekijäänsä, pistä sähköpostia niin aloitetaan yhessä - joskos nopeuttaisi valmistumista. Myös "Turva"-työstä puuttuu ne muutamat 746-sävyllä tehtävät reunapistot ennenkuin se menee kehystämöön, joten se on myös WIP-listallani aikas korkeella! Kankanvärjäyskurssilla värjään -mitäs muutakaan kuin- ristipistokankaita joihin on tarkat sävelet mitä niihin sitten joskus pistellään. Täytyy kait muutama ylimääräinenkin pala värjätä jemmaan!

EDIT:  Molempiin tumppuihin (sydämet ja metsä-Jussit) tein kaksi nurin kerrosta kuvion molemmille puolille, jotta saisin kuvion tulemaan vielä paremmin esiin. En saanut kumminkaan haluamaani lopputulosta vaan sydän tumput tulivat koneesta yhtä sileinä koko matkan. Pesukonehuovutuksessa ei siis näemmä ole väliä teetkö nurjaa vai sileää neuletta. Vai oletko sinä saanut "eritaso"-pintaa koneesta ulos?