Novitan Talvi 2006 lehdessä oli mielettömän siisti huovutettu hattu "dinosaurus" harjaksella. Pitihän sitä koittaa. Huopanen keriä olin varannut lankavarastooni kassin tekoa varten, joka sekin tulee kyllä valmistumaan tässä jossain vaiheessa. Idea lähti oikeestaan siitä, että lauantaina on mammani hautajaiset ja isommalla tyttärelläni on hautajaisiin ruskea keepitakki johon ei sitten millään minun silmääni rimmaa vaaleanpunaisia tyttöunelma hattuja puhumattakaan punaraidallisesta kypärämyssystä.... Niinpä ruskea huopanen puikoille. Vähän säätöä, koska neidin pää oli 1,5v mittauksessa 3kk sitten 46cm ja Novitan mallissahan pienin koko oli 48-50cm. Myöskään oikean kokoisia puikkoja ei ollut pyöröistä puhumattakaan, mutta rohkeasti taistoon! Ja mitä tuli vastaan?

346253.jpg
SOLMU!!!! Mä nähtävästi kerään solmuja, koska Isoveli Colourissakin josta syntyi Knittyn Wavy ja ihka ensimmäinen pipo oli myös solmu.

Edes solmu ei minua hidastanut, vaan sitkeesti kitkuttelin 6½ puikoilla niskalerpakkeen ja jatkoin 7 80cm pyöröillä pipon loppuun. Dinosauruskolmiot joiksi ristin noi harjakset tein 5 sukkapuikoilla kaksin kertaisena eli molemmilta puolilta katottuna oikeeta, kolmiot yhteen. Tämä siksi, koska pipo tuntui ihan järkyttävän isolta ja yksinkertaiset kolmiot naurettavan pieniltä/ohuilta. Hattuahan siis lähdettiin tekemään 1v8kk tyttärelleni eilen, mutta se oli tässä lattiakuvassa ennen koneeseen menoa minullekin noin kaksinkertainen.

346264.jpg

Tässä osviittaa koosta antaa minun lapanen. Karkeat mitat ennen konetta (tasona mitattuna); otsalärpäke 10cm, pipon levein kohta 31cm, korkeus otsalta 29cm ja niskalärpäke 23cm. Minusta siis ihan ihmeellisen epäsuhtaisat mitat vaikka ohjeen mukaan tein (tosin omilla puikkovalinnoilla, joiden osuutta asiaan en osaa edes ajatella). Naureskellen epäuskoisena hatun lopullisesta koosta siis konetta päälle pistämään....

Ja kuinkas sitten kävikään! Pipo istui kuin valettu tyttären päähän! Vai pitäisikö sano ensi alkuun kuin päähän tehtynä - varsinainen kypärä. Onneksi hattua pystyy muokkaamaan kosteana ja runnoinkin sitä melkoisesti, sillä hattu tuntui kiristävän kuin vanne neidin päätä = ) Olen käynyt hatun kuivuessa vainoharhaisena sitä venyttelemässä ja koittelemassa vähän väliä käyttäjänsä päähän. Pelko, että kuivuessaan vielä kutistuu ei vielä ainakaan ole käynyt toteen ja hattu istuu päähän hyvin. Alle vaan ohut kypärämyssy. Peittää hyvin otsaa, korvia ja niskaa. Puikkovalintani teki hatusta varmaan tiiviimmän kuin mitä tarkoitus mallissa oli, mutta ompahan tuultapitävämpi! Ensi kerralla koitan muistaa säätää linkousta myös pienemmälle kuin 700krr/min ja katsoa kuinka käy. Oikean kokoiset puikotkin siirtyi ostoslistalle. Varsinkin kavennusten kanssa 80cm pyörö oli tuska!

Tässä kuvatvalmiista hatusta vielä neidin päässä! On kait sanomattakin selvää, että Huopanen on uusi ystäväni!

346268.jpg

346271.jpg

346270.jpg