Elohopea on karannut Vantaalla tänä aamuna -5 asteeseen, mutta navakat tuulenpuuskat tekivät ilman kyllä reippaasti kiprsakkaammaksi. Tuloksena punaiset posket ja viilentyneet sormet. Lumeenkin sain ensi kosketuksen eilen oikein urakalla kun kolasin pihaamme iltahämärässä. Huh miten rankkaa puuhaa! Lumi ihmetyttää ja pelottaa esikoistamme Juliaa jonka eteneminen hangessa on kaukana maantiekiitäjistä, pikemminkin vauhti on kuin nastat talvilenkkareistaan unohtaneella mummolla - liikkuu jos uskaltaa! Tässä kuva aiheella "seisoo tumput suorana"! Ja huom, yhtään ei naurata!

244401.jpg

Kesä aiheinen kastelukannu mansikkakoreineen ja etanoineen on nyt valmis puuttuvaa lankaa lukuunottamatta. Sen verta kesää rupesin jo kaipaamaan pukiessani nappuloita toppapukuihin aamulenkille että kaivoin pakastimesta viime kesän herkkuvadelmia ja teen päiväruuan jälkkäriksi vadelmakiisselin!

244400.jpg

Mietiskelen vielä jaksanko ryhtyä toteuttamaan ristipistoin perhostrioa. Mieleni tekisi siirtyä puikkojen pariin. Tarve olisi itselle huivista, piposta ja lapasista. Ompelu on sen verta vierasta että kivoja ja helppoja aloittelijalle sopivia malleja olisin vailla, joten vinkkaappa mitä voisin tehdä ja mistä ohjeet löytäisin! Kaulaan olisi kiva kietaista muhkea kolmiomallinen huivi kenties kera hapsujen (riippuu kokanaisuudesta) ja samaa sävyä olisi ihana saada pipo ja hanskat. Vilujalka kun olen niin ei kotisukatkaan paha olisi. Lupaan kuvien kera tulla sitten näyttämään tekoseni - oli ne sitten mörvelöitä tai ei!