WSOYn kirjakerhosta tuli kuukauden kirjana kerrankin käsityöopus.

978869.jpg

Sinällään kirja on hyvin pintaraapaisu jokaiseen tekniikkaan, mutta otan sen mieluusti kirjahyllyyni - jos jokin tekniikka alkaa enemmän kiinnostamaan voin perehtyä siihen sitten lisää niihin erikoistuneilla kirjoilla. Kirja sisältää jo nyt paljon ideoita, oivalluksia ja ihanuuksia joita on pakko päästä pian kokeilemaan. Sinällään kirja on varsin kattava 293 sivun opus ompelusta, tilkkutöistä, paperitöistä, neulonnasta, koristelu- ja maalaustekniikoista, kirjonnasta, posliinin koristelusta, huovutuksesta, leluista, ryijyn ompelusta, olkitöistä, solmeilusta, pajutöistä, virkkauksesta, kuivakukkatöistä sekä tekstiilihuollosta. Teoksen aineisto on ilmestynyt Käden taidot-teossarjassa.

Koska neulonta on ollut minulla käsillä tekemisestä nyt päälimmäisenä selailin heti neulontaosion läpi. Perusteet, erilaiset mallineuleet  sekä erilaiset viimeistelytekniikat olivat hyvin kuvattu ja malleja oli muutamia sukista ja lapasista villapaitoihin ja peittoihin. Tässä muutamia poimintoja kirjasta

978871.jpg
978873.jpg

Jostain syystä näistä tykkäsin - liekkö syynä aamulla tehty kävelylenkki perheen kanssa jolloin sai pukeutua toppaliiviin, villapipoon ja lapasiin jotta tarkeni tuulessa tallustaa.