Perjantaina kaadettiin puita 6 kpl tuosta meijän pihalta. Yksi taisi olla mänty, loput koivuja ja erittäin isoja sellaisia, joten tällainen puunkarsinta oli jo tarpeen ihan uusien kasvien istutusmielessäkin. Koivuthan niitä pihan vesisyöppöjä joten ei ihme ettei suojapensaaksi tarkoitettu sireenikään ole koivujen läheisyydessä 2-3 vuoteen kasvanut juuri mitään. Pirilän kukkakaupasta ostettiin päärynä- ja luumupuut ja nyt isojen puiden hävittyä ollaan ihmetelty niille uusia paikkoja.

Ensimmäinen homma on saada tietysti puut nurin, johon käytettiin ammattimiestä. Saha vaan pörisemään ja tasainen tumahtelu kuuluu ulkoa kun runkoa on nurin. Toinen juttu onkin sitten se risu- ja pöllisavotta. Lauantaina ahkeroitiin miehen kanssa suurin osa ja sunnuntaina minä raahasin 2h ajan risuja haketuskasaan, sahasin paksummista oksista pikkuoksat pois, jotta sain kottikärryyn klapinkokosia parruja, roudasin metsurin sahaamia isompia halkoja pinoon ja hikoilin. Täytyy metsureille hattua nostaa, sen verta kova urakka tollanen savotta on ja kun aatellaan, että ne tekee tätä työtä ympäri vuoden!

Tässä kuva haketuskoneeseen menevästä risukasasta josta olen roudannut varmasti ainakin 75%. Jos tässä ei laardi saa kyytiä niin missä sitten???? Taustalla muuten äärimmäisen kaunis sirotuomipihlaja puu jota suosittelen kaikille pihaan koriste/suojapuuksi! On keväällä tuollainen ihana valkoinen kukkapuu, kesän tullen tiputtaa valkoiset kukat pois jolloin puu muuttaa punaiseksi.

602375.jpg