Pakko oli tulla päivittämään tänään toisenkin kerran, sillä näin postipojan tunkevan laatikkoomme jotain mystistä pakettia, joka heti tyttöjen kanssa rynnättiin hakemaan. Ja katsokaas  mitä sieltä pongahti esiin!

992976.jpg

Ihanaista sinisävyistä villaa, jonka Lidlin vaa'alla punnittuna painoi 184g. Värien puolesta sopisii ihanasti Mystic Waters KALiin mutta tiedä sitten riittääkö lanka kun huivin koko on mysteeri! Tämä ihanuus tuli Annen Käsityöblogin Revontuli-huivin nimeämiskilpailun voittona! Kiitos Anne, lanka ON mieluinen ja päätyy varmasti huiviksi kuten ehdotitkin!!! Mitä tämä villavyyhti oikein on kun siinä ei ollut mitään tunnistevyötettä?

Anopin syntymäpäiviä vietetään virallisesti tänään ja koska käsityölahjamme jo annoimme ennen hänen matkaansa teimme tyttöjen kanssa eilen Novitan Talvi 2007 lehden ohjeiden mukaisesti vapaahuovutusta. Ensimmäisestä vedoksesta tuli mörvelö vai mitä sanotte? Saa nauraa!

993040.jpg

On reikää, epäsymmetrisyyttä ja teksteistä ei saa mitään selvää! Harmittaa etten ottanut kuvaa ennen pesukonetta, koska silloin tekstit olivat kauniisti ylhäällä kaunolla "Onnea" ja alhaalla "Mumma". Nythän teksteistä ei juurikaan selvää saa.

Niinpä uusi vedos tyttöjen kanssa lakanan päälle ja lankaa reilusti enemmän reikien välttämiseksi, tekstit jätettiin sovinnolla pois. No muutamalta reijältä ei tässäkään vaiheessa vältytty, mutta tulos kumminkin tyydyttävä, varsinkin kun ajattelee, että taiteilemassa vapaasti kieputetulla Huopanen langalla taiteili 1v3kk ja 2v5kk. Tahtipuikkoa heiluttamassa kohta 29v. Novitan vapaahuovutustableteissa, joita oli lehdessä tehty, ei tällaiset reijät haittaa mitään ja tähänkin luen ne taiteelliseksi vapaudeksi ; ) Mietin kyllä pitkään uusiovedosta tehdessäni neuloisinko/virkkaisinko pohjan, mutta luovuin koska tytöt ei olisi silloin saaneet tehdä niin paljoa itse. Pohjalankojen saanti niin ettei reikiä tulisi onkin varmasti haaste, tekstit toinen - jokainen koittakoot onneaan itse! Tällainen onnittelukortti kumminkin lähtee kera Fiskarsin kattilan Mummalle!

992980.jpg

Vapaahuovutukseen kului yhteensä 56g Huopasta eri väreissä mörvelöön ja hyväksyttyyn versioon

Näillä kokemuksilla vapaahuovutus taitaa jäädä osaltani unholaan! Seuraavaksi voisi koittaa sitä tasohuovutusta (??) jossa kuvio ja työ huovutetaan veden ja marseillesaippuan yhteisvoimin käsin hieroen. Siihenkin voi lapset osallistua!