227359.jpg
Talvi tuli Vantaalle odotettua aikasemmin - meinaan ristipistojen muodossa. Bastinin talviasetelma on valmis jälkipistoja myöten. Ainoan vajeen työlle tekee 612 sävyn totaaliloppuminen joista noi muutamat aukot lintuihin tulee. Oiskohan kuvassa muuten tali-, hömö- ja sinitiaiset kun pieniä eroja linnuista huomasin pistellessäni vaikken mikään lintuasiantuntija olekaan! Itselleni jäi kuitenkin avautumatta tyystin tuo ruskea möhkäle joulukorin vieressä jonka päällä talitintti seisoskelee. Olisiko se kukkaruukku jota Bastin käyttää usein malleissaan vai mikä ihme se on? Jos jollekulle se aukeaa valaiskoon minua näkökyvytöntä!

227360.jpg
Erin aloitti tarttumisharjoitukset oikein tosissaan. Kyytiä saavat jumppalelussa olevat houkuttimet. Kiukku on myös lisääntynyt näinä päivinä kun mahalleen mennään jatkuvasti ja välillä käsi jää alle. Siskostaan poiketen tämä neiti pyörähtää ketterästi myös takasin selälleen mutta kun voimat alkaa väsyä on kivempi vaan huutaa kääntöpalvelua vatsallaan. Pulauttelu on moninkertaistunut kun ei malteta antaa maidon ensi laskeutua kunnolla vaan aletaan heti piehtaroimaan!

Toimintasuunnitelmiin loman osalta tuli sitten isompi muutos. Ikäväni Tallinnaan jää nyt edelleen päälle sillä emme lähdekään sinne. Erin on vielä liian iso pala haukattavaksi hoidon merkeissä isovanhemmille, jotka selkeesti arastelee ottaa häntä kokopäivähoitoon . Yksi syy on varmaan vierastaminen ja toinen on varmasti se, että eläkeläisillä (hyväkuntoisille sellaisille kylläkin) kahden lapsen hoitaminen on melkoinen souvvi ja ovat sitten päivän jälkeen ihan naatteja. Mitään järkeä en myöskään näe siinä että mentäis ukon kanssa pikalautoilla yli, oltas Tallinnassa jopa huisat 2 tuntia ja tultas takas pikapikaa. Minusta turhan tyyris retki ja saat koko ajan kyttää kelloa että ehit takas laivarantaan. Syömiseen menis varmaan puolet tosta ajasta ja tunti jäis sit aikaa pyöriä niin onko oikeesti mitään järkee - ei minusta, joten se reissu siirtyy myöhemmäksi. Hiisi!

Muita lomasuunnitelmia on mennä Fallkullan eläintilalle loppuviikosta, jonne mieheni on luvannut viedä meidät heti kun Julia kävelee (kävellyt nyt pian 2kk ja nyt tulee hyvä sauma kun on kerta lomaa). Kahdestaan ukkelin kanssa aateltiin mennä kuntosalille, jonka jälkeen leffaan ja syömään että saadaan hetki olla kahdestaan. Itäkeskukseen shoppailemaankin ois kiva päästä jotta saataisiin joululahjoja jo haalittua kasaan. Muuten viikko on tarkoitus toteuttaa leppoisissa merkeissä ulkoillen ja nauttien toistemme seurasta. Tiedä mitä keksitään vielä!