Itsetehdyistä lahjoista/lahjuksista on tullut meille nyt "se juttu". Tuntuu että viime aikana kaikki ovat saaneet jotain itsetehtyä ja niitä on sitten höystetty jollain ostetulla tarpeen mukaan. Itse arvostan itse tehtyjä lahjoja yli kaiken, koska silloin tekijä on ajatullut sinua suunnittelusta toteutukseen ja viimeistelyyn asti, miettinyt mieltymyksiäsi ja tarpeitasi. Omatekoinen lahja on myös ihana antaa ja nähdä saajan aidosti ihastunut ilme - toivottavasti tällekin löytyy paljon käyttöä!

Mieheni sisko täytti 2.9. arvostetut 40 vuotta. Pehmeän pakettimme sisältö näytti tältä

866225.jpg

Zetor-huivi, ala Jatta Soheltaa
Koko: siipiväli 2m, korkeutta 1m
Lanka: Pirtin Kehräämön ihana vihreä (meleerattu 728 väri)
Puikot 80cm 5 pyöröt, päättelyssä 8mm

Saajan lempiväri on vihreä ja kaikki murretut värit. Tämä lanka osuus siis just eikä melkein nappiin heijastelemalla ihanan utuisesti vihreän värisävyt parhaimmillaan. Puikot olisivat voineet olla paksummatkin, jolloin kuvion pitsimäisyys olisi tullut paremmin esiin langan ollessa sangen paksua, mutta näin sain aikaiseksi varmasti lämpöisen huivin tulevia vuodenaikoja ajatellen. Tämän kun kietasee syyskuun tuiverrukseen tai talven napakoihin pakkaskeleihin niin luulisi tarkenevan. Hartiakivunkin luulisi takkatulen loimussa, huivi harteilla, oleva pian historiaa!

Kyllä se kaunis pitsikuvio erottuu vaikka onkin vähän paksumpi lanka...
867807.jpg

Synttärisankari on myös kova hääräämään keittiössä. Niinpä mieheni toteutti jonkun lehdessä olleen kuvan innoittamana tämän yrttitelineen.

880240.jpg

Halko omasta takaa, lusikat Ikeasta, yrtit (vasemmalta persilja, sitruunamelissa, ruohosipuli, tilli) kaupasta
Kaiverrukset ja petsaus päälle ja se on siinä! Hyvää syntymäpäivää Mari!