Vihdoin ja viimein sain kiikutettua tämän viime heinäkuussa lahjaksi mummolleni tekemän  ristipistotaulun. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, etten ole ristipistoihin sen koommin koskenut, vaikka ihania paketteja ja malleja käsityölaatikossa odotteleekin tekijäänsä. Neulonta on vienyt nyt mennessään, mutta liekkö tämän näkeminen kehystettynä innostaisi jälleen tarttumaan q-snapseihin!

1383287.jpg

Taulun kehysti Kehys10 Martinlaaksossa muutamassa päivässä. Kehykset sopivat mielestäni sekä työhön että sattumalta myös mummon tapetteihin! Taulun kooksi tuli 88 x 66 cm. Kummasti vaan nuo ristipistot saa lisäkokoa kehystyksen yhteydessä. En muistanutkaan työn olleen näin iso kun sitä katselin aina välillä kangasrullalta. Nyt pingotettuna ja kehystettynä työn suurunden vasta oikeasti tajuaa. Kuva oli pakko ottaa hivenen vinosta, jotta salama ei pilannut loistollaan koko kuvaa. Pingotettuna kankaan käsinvärjäys ja laikkuisuus tulee myös paremmin esille. Työ on Marjolein Bastinin käsialaa ja nimeltään Spring in the Garden. Pistelin tätä 8viikkoa ja 5 päivää, yhteensä 103tuntia  14.5. - 16.7. välisenä aikana.

30-vuotislahjaksi oisi aatoksissain toteuttaa metsämiehelle metsäaiheiset tyynyt ristipistoin (hirvi ja peura malli), joten semmoisia luvassa tulevaisuudessa, kunhan saan SSS-huivia pidemmälle, jotta maltan sen jättää kätösistäni! Joten ei ristipistot kokonaan ole unholaan jääneet vaikka taukoa kieltämättä on tullutkin....