Pakkanen oli tänä aamuna Vantaalla -12 astetta, jonka johdosta kaivoin kaapeista esille lapsille ja aikuisille villavaatteita. Ylähyllyltä kaikkein taaimmaisena ja pahnan pohjimmaisena esiin pomppasi parin vuoden takainen urotyöni, jonka piti olla miehelleni tarkoitettu villapaita VW-logo kirjailtuna rinnuksessa. Sinne olin sen häpeäpaaluni jemmannut ja onnistuneesti unohtanut, kunnes taas...

248303.jpg

Kuten kuvasta näkyy, mallista tuli hieman lepakkomainen. Ilman mitään ohjetta tämä on tehty. Mittasin miehen lempparivillapaidan pituudet (leveys, etu- ja takakappaleiden korkeus, hihojen pituus jne) ja aloin uhkarohkeana puuhaan. Värinä on räikeä lähes neon oranssi johon tehostevärinä tummansininen. Kuten näkyy kun olin koonnut kappaleet yhteen ja innoissani koitattanut sitä miehelläni lopahti into volkkarilogon kirjoiluun. Vaikka mitat yms oli muka tarkkaan otettu tuli lopputuloksesta kumminkin niin reilu että sinne mahtuu kait lähes kaksi miestäni....

248305.jpg

Vartalon kohta on hyvä ja sopivan reilu, mikä olisikaan hirveämpi näky miehellä kuin slim cut villapaita? Hihoissa on extraa ainakin 10-15cm verran ja hiha levenee sen verta nopeasti ettei kääntäminenkään ole ratkaisu. Olen mallia "en osaa purkaa", jostain syystä silmukat on purkamisen jälkeen vinksin vonksin tai olen jopa purkanut kaksi kerrosta yhden silmukan kohdalta tai jotain, joten ratkaisu ongelmaan ei löydy myöskään hihojen purkamisen kautta. Syykin pitkiin hihoihin muistuu mieleen. Lempparivillapaidassa hiha oli jatkettu kaularesoriin asti joka ylitti siis olkapään kolmiomaisena kiilana. Opeluksissa olen niin vihreä että sormenvälitkin kasvavat raeruohoa, joten mitään sellaista en olisi ikimaailmassa osannut tehdä. Niinpä kun etu- ja takakappaleihin tein hartiat tulee siitä se ekstra hihoihin.

Kauluksen resori on tekemäti ja uskon että tälläseksi tämä tuonne kaapin kätköihin myös jää. Tietty voisin koittaa hyväksi todettua ja useasti kokeiltua kikkaa eli pistää villapaita pesukoneeseen joskos kutistusvoima tekisi siitä sopivan. Mikäli se ei tuo haluttua tulosta voinhan aina keksiä sille uusiokäyttöjuttuja; oranssi huopapyllynalunen äidille joka katselee lasten lumitouhuja teranssin reunalla istuskellen, eristelevy vaunuihin lasten pyllyn alle, hihasta koiralle ulkoilupuku (heijastimethan voisi jättää kokonaan pois, eiköhän tuo väri näy pimeässä hankien keskeltä ilman niitäkin) jne.

Jos joku kysyy "mörvelöitä, onko heitä?", voin vastata tietäväni ainakin yhden liiankin omakohtaisesti = ) Mörvelöni harmittaa juupelisti ja kirvelyn tunnen vielä sen jättämässä arvessa. Käsiala on tasainen, vaikka onkin niin basic kuin vain voi olla, sileää neulosta (??? eli siis toinen puoli aina nurin, toinen aina oikein???) kauttaaltaan, joustinneulosta hihansuut ja helmaresori ja värit kaikessa karmeudessaan just hyvät miehelleni -erottuisi ainakin kolatessaan lunta! Sen verta sisuuntunut olen tästä esiinpomppaamisesta, että meinaan joskus opetella myös neulomaan, joten jatkossa ristipistojen joukossa tulette näkemään myös langasta loihdittuja juttuja. Jotenkin minusta tuntuu, että mörvelöiden määrä tulee olemaan rajaton, mutta se ei minua lannista!