Kesäloma loppui ja siippa palasi tienaamaan perheelle killinkejä. Me lasten kanssa koitetaan nyt sitten selvitä kolmeen pekkaan kotona vaikka mies grilliherkkujensa avulla hemmottelikin meidät ihan pilalle - osaankohan enää edes tehdä ruokaa? Onneksi päiviä rytmittämään on varattu hammaslääkärikäynti molemmille tapeille heti tälle viikolle ja avoimen päiväkodin toimintakin on alkanut. Syyskuun puolivälissä alkavaan muskariin on ilmoittauduttu. Jotta äidin kädet olisivat mahdollisimman täynnä, menevät molemmat tytöt samaan ryhmään 1-2v muskariin - mitenpä muutenkaan onnistuisi aamumuskari (?) ja olen oikeasti tosi ilonen että tällänen yhteisryhmä on kerrankin tehty! Isommalla jyllää parhaillaan uhma kertaa ziljoona joten arjesta ei suinkaan tule tylsää... 1v kuvat nuoremmasta prinsessasta käytiin otattamassa Taikahetkessä - katotaan tuleeko taasen kuvien valinnanvaikeus kuten kävi vuosi sitten siskon kohdalla.

Mies olikin valinnut kesälomansa kelien puolesta parhaaseen mahdolliseen aikaan. Päästiin siis uiskentelemaan ammeessa pihalla ja avoautolla pärrättiin ympäriinsä, joten aiemman postauksen huivilla oli totisesti tänä kesänä käyttöä! Ja jotta harrasteautolla voi ajaa tulee sen kiiltää kilpaa auringon kanssa - katsokaas pienen fanin keskittynyttä ilmettä "Julia pesee kuplavavolkkaria" kuten hän itse asian ilmaisee ; )

854318.jpg

Kesälomalla ehdittiin käydä Korkeasaaressa moikkaamassa sukulaisia (talvella kerran ja kaksi kertaa kesällä - ei hetkeen eläintarhaan) ja  Linnanmäellä, jossa minirannekkeista nautittiin koko rahan edestä koko perheen voimin rampaten kaikki pienten laitteet läpi vähintään kerran, joissakin jopa neljä kertaa! Nämä nostalgiset hevoset olivat yksi tyttöjen lempparilaite, muistan nämä omasta lapsuudestanikin!

854322.jpg

Parhaimpia kesämuistoja lapset saivat varmasti Porvoossa sijaitsevasta Kungsbackan kotieläinpihasta, jota voin suositella muillekin lapsiperheille. Alue on pieniä lapsia silmällä pitäen sopivan kokoinen ja silti tilalta löytyy monipuolisesti eläimiä aasista poroon, hevosesta minipossuun. Ihanat, luokseen kutsuvat laavut oli tehty omien eväiden grillaus- ja syöntipaikaksi ja tilalla oli myös museo vanhoista maatalon esineistä ja työvälineistä ihka oikeaa traktoria pihalla unohtamatta. Sydämemme vei erityisesti Carmen aasi joka hiippaili vierailijoiden joukossa rapsutuksia hakemassa.

854329.jpg

Kotimaan pölyt karistettiin reissulla Tukholmaan. Suosittelen lapsiperheille lämmöllä sviittiä. Varsinkin jos matkasänkyläisiä on matkassa mukana kaksi tulee hytin koko entistä tärkeämmäksi. Lasten kanssa oli myös kiva katsella hytin ikkunoista edellä puksuttelevaa Siljaa, merimerkkejä ja saaria. Iltaisin hyttiin oli myös kiva rauhoittua kun lapset sai leikkiä olohuoneessa. Siljasta olen kuullut viime aikoina kommenttia monelta tason laskemisesta. Itsellämme ei ainakaan ollut mitään valittamista "ketsuppilaivasta", laiva oli siisti ja lapsiperheitä täynnä - laivayhtiön valinta meni siis nappiin. Tämä kuva oli Ruotsin päästä kävi huvittamaan - vasta kuvia nyt katsellessani huomaamani juttu että äiteen piti sitten olla laivan kanssa sävysävyyn.....

854336.jpg

Jotta käsitöitäkään ei unohdettaisi laitettakoon loppuun herkuttelukuva Pirtin kehräämön tilauksestani, jonka kävin ystäväni ovelta pullottavassa paperikassissa hakemassa! Suunnitelmat lankojen päänmenoksi kehittynevät kerimisen yhteydessä!

854334.jpg