Ensimmäinen varsinainen neulonta piiiiiitkiin aikoihin. Onhan sitä aiemmin saatu aikaiseksi apupupuja ja mörvelöitä sekä sukkia yksinkertaisella kantapäällä, mutta tämä oli kyllä noihin verrattuna melkoinen suoritus - ainakin minulta. Myöntää täytyy, että kivaa oli!

289011.jpg

Tässäpä Liekki-Jussit! Nämä tulevat lahjaksi veljelleni, jolla on sopivasti musta auto ja onhan tossa oranssissa vähän sellasta tuning-fiilistä perinteisiin Jusseihin verrattuna! Toinen syy värivalintaan oli huomattavasti itsekeskeisempi. Koska kyseessä oli eka työ aattelin saajaa koko sydämellä ja valitsin pääväriksi värin, josta nyt ei ihan heti ensisilmäyksellä huomaa virheitä ja tuota oranssia vaan sattui jääneen yli siitä aiemmin kertomastani villapaita-mörvelöstäni. Musta on 7veljestä ja oranssi jotain Anttila Flora lankaa jostain alennuskorista haalittu joskus aikoja sitten.

Ihan puikot suhisten sukka ei kuitenkaan syntynyt. Tuskastuttavan hitaasti eteni ainakin eka sukka, koska kyttäsin koko ajan ohjetta ja varmistukseksi selasin aina "opetus puolelle" katsomaan miten kavennukset ja langanvaihdot tehtiinkään. Kun vihdoin ikuisuudelta kestäneet Jussi vinoneliöt oli valmiina sukka alkoi edetä selkeesti nopeemmin. Mulla meni hirveen kauan aikaa siihen kun mietiskelin onko lankaa tarpeeksi (=tarpeeksi löysästi) kuvioinnin takana, että sukan ylipäätään saa jalkaan ja että kuviosta saisi jotain selvääkin ilman reikiä. Vahvistettu kantapäähän olikin helppo nakki, pelkäsin sitä siis ihan turhaan, mutta kyllä melkoisen pitsireunuksen sain silmukoita siitä poimiessani. Onneksi rei'ät ovat kuitenkin sen verta pienet ettei alasukka paista läpi, mutta siinä selkee opettelun kohta vielä. Unohdin nimittäin kiertää silmukat kun sitä ei erikseen ohjeessa mainittu. Muuten neulonta meni kivasti ja toinen sukka tuli huomattavasti nopeemmin valmiiksi.

Mies tilasi heti itelleen samanlaiset Jussi-sukat, mutta oikeilla väreillä. Koska sellaisia ei kaapista löytynyt otin pupu pitkäkorvat työn alle ristipistoin. Jussit siis puikoille kunhan ollaan kaupassa käyty. Samalla taidan ostaa jo ponchoihin langat ja sitten suunnittelen niitä lasten lapasia.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!