Uusi Vuosi on vierähtänyt käyntiin uskomattoman lämpöisessä säässä - missä ovat lapsuuteni synttäreiden aikaan marraskuun lopulla vietetyt epävirallisten hiihtokilpailujen (osallistujia minä ja veljeni) säät korkeine lumipenkereineen????

Uusi Vuosi toi mukanaan uusia kujeita heti ekoina päivinä ja Pako-sarjan aikana valmistui ensimmäinen neulontaluomus eli pipo! Kauan kaivattu lisä minun ulkovaatekoriini!

326505.jpg
326512.jpg

Tuuli pihalla kun kumminkin puhaltaa sen verta viileesti ettei siellä parane ilman pipoa mennä ja pitäähän sitä lapsille näyttää että pipon täytyy pysyä päässä samoin kuin hanskojenkin. Pipossa silmukoita 96 mallilla 4o2n. Kavennukset kun pipo sopivan kokonen ensin jokainen oikein-silmukka 2o yhteen, välikerros 2o2n joustinneuletta, jonka jälkeen joka krs kavennukset joko 2o tai 2n yhteen miten nyt joustinneuleeseen sopi. Piposta tuli mielestäni kiva kääntöpipo koska kuvio sopii päähän kumminpäin vaan. Lankana isoveli colour. Ruskee on nyt selkeesti mun juttu, joten pidättelen itseäni jonkin aikaa menemästä lankaosastolle etten kahmi kaikkia ruskeen sävyjä. Myös Dylon värjäys kahvisävyllä kiehtoo joskos joskus testais itekin jonkun Fifin vääntöä - ruskeellapa tietysti. Tuijan tekemä valkoinen Fifi on ihana ja seuraaviin juhliin meinaankin sen kietaista harteilleni, mutta joskos ite koittaisi arkiFifin tekoa ei niin arasta väristä.

Mallina toimii minun vanha nukkeni, jolla päällä minun kesämekko vuosimallia -79. Hupaisaa!

Kaulaliinaa en ole omistanut moneen vuoteen, muuta kuin juhlakaulaliinan, hohtavan valkoinen tietysti, joten pelkkä värityskin kertoo ettei siitä ole meidän arkeen lasten kanssa takapihalle lutraamaan! Se hyppäsi tänään puikoille. Koska aaltoileva kaulaliina malli tahtoo pysyä piilossa niin keksin tehdä vähän kokeilutyyppisen omasta päästä idean jossa testaan muutamaa erilaista kuvioneuletta-  huh jännittää mikä lopputulos tulee olemaan + että silmukoiden lukumäärä on melkoinen. Se meneekö mokoma purkuun vai teenkö hampaat irvessä loppuun jää nähtäväksi!

DMC-langat kävin ostamassa, mutta ne saavat nyt hetken odottaa!