Kesän juhlaan täytyy saada jotain kevyttä, jotain pitsistä jotain....ruskeaa... Äitiäni varmasti naurattaa tää mun ruskee väribuumi, koska nuoruudessani en voinut sietää ruskeata väriä. Niin se ikä tekee tehtävänsä!

Lankaa mietin pitkään ja hartaasti jotta saisin huivista tarpeeksi kevyen. Vierailu Helsingin Menitassa vahvisti muiden kehut ja mukaan lähti kaksi vyyhtiä (liekkö tuo syö edes yhtäkään, mutta varoiksi nääs) Grignasco Merinosilk lankaa ihanan suklaanruskeana sekä 2½ bambupuikot. Näillä kelpaa! Kerimiseen meni tovi, lankahan on tosi riittoisaa 1400m/100g. Ohje tulostettiin ja sitä hetki silmäiltiin ja sitten tuumasta toimeen.

Eka meni purkuun kun tein ihan typerän mokan, toinen meni purkuun kun taasen karkasi silmukka enkä saanut sitä kiinni en millään, kolmas yritys- purkuun kun ei silmukat natsaa enkä löydä virhettä.... Viidennellä aloituskerralla olin jo melkein ekan vihjeen lopussa kun tajusin oikean emämokan jota en ollut edes edellisillä kerroilla huomannut! Olin tehnyt huivin aina oikein! Olin jotenkin unohtanut siinä erilaisten kavennusten, lisäysten, langankiertojen ja special looppien sekamelskassa neuloa välillä nurin. Siinä meinasi mennä neulojallakin sitten ihan kuppi nurin..... Hetken mietin kompastunko "muotovirheeseen" että joskos huivin osan kuvion (nurjalla neulo nurjan sijasta oikein) olisinkin tehnyt kääntäen... Annoin neuleen muhia, kiehuin tyhmyyttäni kaverilleni, mietin ja raavin päätäni. Jokin perfektionisti sisälläni sanoi että ei ole hyvä tämä ei kun en yhtään tiennyt miltä huivi näyttää sileänä neuleena. Eli viidennen kerran purkuun!

Kuudes yritys lähti etenemään, virheitä ei tullut ja olin tähän "vielä yksi purkaminen"-päätökseen tyytyväinen. Eka vihje on nyt läpikahlattu, mutta arvatkaa mitkä vellit mulla on pöksyssä kun mietin että vihjeitä on kaikenkaikkiaan 12 ja tämän ekan piti olla helppo aloitus!!! Toivottavasti opin jotain tästä purkuruljanssista. Sen vaan sanon että ainakin minun taidoillani noin ohuen langan (teen yksinkertaisella langalla vaikka kaksi vyyhtiä ostinkin) purkaminen on yhtä tuskaa ja silmukoiden menoa. En vaan kykene saamaan kaikkia silmukoita palautettua kiltisti puikolle. Muutama vielä onnaa, mutta jos purettavana on lähes koko rivi niin tiedän jo valmiiksi että se on menoa taas. Nyt siis koitan keskittyä ja tarkistuslasken ohjetta jatkuvasti jotta välttyisin purkamiselta - toivotaan että se auttaa!

Jos purkaminen tuottaa vaan mörvelöitä niin niin tekee myös tämän aamun kuvaaminen. Toivotaan että seuraavan vihjeen neulomisen jälkeen kuva onnistuisi edes vähän paremmin ja kuvio tulisi selvemmin esiin. Repikäähän tästä huumoria!

1336195.jpg