Kuka olisikaan arvannut mitä päivitystä blogiini taasen tulee??!? Niinpä Huivipäivitys - tekeekö se enää edes muuta? Totta, itestäkin välillä tuntuu etten mitään muuta teekään, mutta kyllä päässä muhii useampiakin kunnianhimoisiakin ajatuksia ja ideoita, lapset tarvitsisivat koirankarvalankaiset sukat ja lapaset ja samanmoiset myöskin alpakasta. Näille keleille sopivat hatutkin pitäisi tytöille väsätä. Langat on jo - odotellaan nyt kun saadaan huivihimo hetkeksi tyydytettyä ; )

Jottei kolmiohuivien määrä meidän perheessä pääsisi ainakaan vähenemään liityinpä minäkin tähän Mystic WatersLace Shawliin. Lanka on vielä ihan kymysysmerkkinä, mutta eiköhän se hahmotu lähiaikoina. Kiva saada tällainen vihjeohje. Saas nähä kerkeekö aina tekemään edellisen vihjeen loppuun ennen uuden paljastamista. Kolmiohuivit on jotenkin vieneet minun sydämen, joten mulle saa tulla vihjaamaan aina kun tälläsia kolmiohuivi mysteri juttuja liikkeellä!

Jottei talo täyttyisi pelkästään kolmiuhuiveista tein myös Langankierteen ohjeella tämän kauniin Feather and Fan Scarfin. Mallineule on kaunis, mutta kuvat valitettavan huonoja. Pienempi rintekoista on ihastunut tähän huiviin ja aina kun otan huivin esiin ilmaantuu kuin tyhjästä sitä hipelöimään, kuten nytkin.

972428.jpg
972433.jpg

Lankana Asadon Aarteista hankittu Fildea Farfallino 85% mohair, 15% polyamid
Huivissa on kolme mallikertaa ja huivin pituus on 117cm. Valmis huivi painaa 37g ja on pituudeltaan juuri sopiva kietaistavaksi kaulaan tyköistuvan villakangastakin kanssa.
Puikot tuttu parivaljakko 5mm, päättelyssä 8mm halko.

Mietin kahdella mallikerralla toteuttamista jolloin huivista tulisi vielä enemmän kaulahuivimaisempi ja myös pidempi - toki lankaakin voisi uhrata vähän enempi. Olenko muuten vaan jotenkin tumpelo vai miksi huivin pingotus tuntui kamalan vaikealta? Pingotus ei tuonut mitään oleellista muutosta huivini kokoon tai kuvioon. Puikkosuositus ko langalle oli 4-4,5 joten ei kait se vähän isommasta puikkokoostakaan voinut johtua? Niin sanotusti mikä meni pieleen?