Pitkään on blogini ollut hiljainen ja kaiken kunnian tästä nimiinsä ottaa tämä:

791939.jpg

Malli: Minttumaari-huivi
Puikot: 5mm pyöröt, päättelyssä 8mm halko (hyväksi todettu parivaljakko)
Lanka: n 230g "Veli Virolaista" eli virolaista liukuvärjättyä 100% villaa
Siipiväli 205cm

Ihana huivi, ihana väri, neuloessa et yhtään osaa edes veikata miten ihanasti väri-V syntyy. Mallikerroissa menin ihan sekaisin. En tiedä onko tuossa 13 vai 14 mallikertaa ennen reunuksia, mutta kokonaisia ruutuja keskisilmukasta laskien oli 30 suuntaansa. Ja voih, miten tuskaisen hitaasti viimeiset mallikerrat hupenivat. Myöskin kaalinpääkerän riittävyyden arviointi meni vähän metsään, mallikertoja olisi voinut vielä tehdä reippaasti lisää (alunperin haaveilin tummasta reunuksesta, mutta kuten näkyy toisin kävi) joten nyt vihreäsävyinen villalanka odottelee kenties apupupuiksi pääsyä?

Tästä tulee vihreeseen avovolkkariimme lämmin huivi harteilleni, siksi halusinkin tästä reilun. Koko riittää myös kietaisemaan huivin lämpöön kaksi pienempääkin tyttöä äidin lisäksi = )

Onko muut neulojat havainnoineet saman? "Veli Virolainen" on melkoisen tahmaista eikä silmukat juokse kiltisti neulottaviksi vaan jäävät haraamaan vastaan niin että niitä saa työntää oikein kunnolla puikolle vaikka tekisit kuinka tasaisen löysää käsialaa? Kätösiini myöskin jää hienoinen rasvantuntu neulonnan jälkeen ja lammas tuoksuu. En laittanut kasteluveteen huuhteluainetta, villa saa vähän tuoksua alkuperälleen. Olen hurahtanut pitsineulontaan selvästi, jo toinen pitsihuivi. Netistä olen selannut muita pitsihuivien ohjeita ja tulostellut niitä mappiin muhimaan oikean langan löytymistä.

Pari viikkoa sitten aloitin huivin ja eilen Teho-osaston aikana päättelin, kastelin ja laitoin huivin pingottumaan villamatolle. Mikä on friikkiystasoni neulontaan tänä päivänä kun suosikkiohjelmani aikana pingotan villahuivia????

Jos hetkeen oli blogissani hiljaista tämän huivin johdosta jatkuu päivityshiljaisuus myös jatkossa ainakin seuraavat kaksi-kolme viikkoa. Hartaasti odotettu kesäloma alkoi paremmalla puoliskollani ja suunnitelmia kotieläintilojen, Ruotsin tai Viron vilinään on edessä. Katsotaan syntyykö lomalla yhtään käsityötä... Hellekelejä ovat lupailleet, joten aurinkoisia kesälomapäiviä blogilukijoilleni ennen arjen totaalista alkamista!