177871.jpg

186102.jpg

Tämä työ on se jota katsellessani yhä vapisen! Aivan ihana malli, mutta jonka pitsireunuksen olisi suunnittelija saanut minun kannaltani (jälkipistosydrooma) toteuttaa vähän erilailla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Koska malliin suositeltavaa kangasta ei Suomeen saada, päätin ottaa pässiä sarvista ja tehdä sellaisen itse – "No eihän tuo kankaan värjääminen nyt niin vaikeeta voi olla!". Ikinä mitään värjänneenä marssin Sinooperiin ja hetken myyjän kanssa pähkäiltyäni päätin kokeilla onneani silkkivärin kanssa. Laimensin väriä vedellä haaleammaksi ja ryhdyin tuumasta toimeen sivellen sinistä vettä vesiväripensselillä valkoiseen evenweaveen, johon olin merkinnyt kohdan johon asti väriä haluaisin. Ihan vaan vinkkinä tätä samaa kokeileville: kangas imee sitten aikas melkoisesti tuota värivettä eli lopeta vesivärittäminen"/maleeraaminen reippaasti alle halutun rajan koska väri nousee taianomaisesti saaden sut melkein jo hakemaan hiustenkuivaajaa värin nousemisen estämiseksi! Homma kyllä kannattaa ja saat juuri sellaisia kankaita kuin töihisi tarvitset, mutta leikkaa varoiksi reilu pala kangasta ettet myöhemmin huomaa kankaan loppuvan ennen pistelyaluetta.

 

Työ on yhdistetty syntymäpäivä-, hääpäivä- ja kiitos lahja ystävälleni joka mut tähän ristipistohulluuteen ajoi. Mies ei tuota kiitos kohtaa oikein ymmärtänyt, hän kun kokee joka kerta menettävänsä minut jollekin en-nyt-kuule-enkä-näe-sinua-planeetalle kun lasten nukahdettua, sen sijaan että kömpisin ukon kainaloon, otankin esiin Q-snapsit ja alan pistellä! Ja koska perheeseen kuuluu kaksi tyttöä, piti alkuperäistä mallia toki muokata jotta se olisi vielä speciaalimpi saajalleen. Onneksi piirtoheitinkalvot ja kopiokone on keksitty joilla peilikuvatyttönen syntyi kätevästi. Hieman hermoa, aikaa ja onneakin vaati alkuperäisen ja kalvotytön yhdistäminen, mutta se kannatti!

 

Lisää kuvia töistäni löydät http://community.webshots.com/user/ihaa78