Pakko se on myöntää, syksy on tullut. Ilma on muuttunut koleaksi ja tuuliseksi. Pihlajat ja muut puut aloittelevat värileikkejään, posket tulevat punakoiksi ja lapsille on tullut syksyn ensimmäinen nuha. Isäntä ajoi tänään viimeistä kertaa tänä vuonna nurmikon ja harrasteauto pääsee lämpimään tallin lepoon ennen huonompia kelejä. Harrasteauto mitä todennäköisemmin jääkin pidemmäksi aikaa seisontaa, sillä avokuplailu kahden näinkin pienen kanssa on taitolaji - vaikka ilmat suosisi menee aikaa istuinten kiinnittämisen miettimiseen ja siihen mitä vaatteita tenaville pistää ettei tuulen vire oli liian kylmä pienille matkaajille ja toki sitä miettii onko järkeä lähteä nykyautoihin verrattuna äänekkäällä autolla ajelemaan pienten, herkkien korvaparien kanssa. Näitä asioita ei silloin "aikana ennen lapsia" tarvinnut edes miettiä. Aiemmin kilometrejä tuli autoon reippaasti, heti kun vaan ilmat suosi pompattiin isännän kanssa autoon ja ajeltiin ties minne; autotapaamisiin, -tapahtumiin, Helsinkiin jäätelölle tms. Nyt kun oikein mietin asiaa, olen ollut viimeksi kruisingeissa vuonna 2004 ja PickNickissä myös tuona saman vuonna. Mutta ehtiihän sitä sitten kun lapset on isompia!

Pistelyhimo on tällä hetkellä ihan mieletön! Huomaan jopa ärtyväni jos en pääse pistelemään. Tänä vuonna pistelylahjoja ei ole tulossa kenellekkään - kaikkea ei aina voi ehtiä, mutta sen lupaan että UFOni valmistuu tämän kuun aikana! Siitä sitten valmistumisen jälkeen lisää hehkutusta = )

Ajattelin listata sivulleni mitä töitä mulla oottelee pistelemistä, jos vaikka jollakulla muullakin sattuisi ko malleja/kittejä olemaan niin voisi toteuttaa SAL-projektin? Jos siis jokin tuttu malli vilahtaa silmissäsi, ota yhteyttä. Mitenkään vauhdikkaisiin suorituksiin en pysty, sillä pistelyt rajoittuvat päiväunien aikaan jos vaan molemmat tytöt saan tainnutettua untenmaille samanaikaisesti ja jos kodinhoitohuone ei ole täynnä vaateröykkiöitä odottamassa joko pesua tai silistystä tai muuten huusholli ole kuin pommin jäljiltä huutaen luutaa heilumaan. Iltaisin on toinen mahdollisuus tarttua neulaan ellei sitten NukkuMatti heitä hiekkaa vahingossa myös äidin silmiin, mutta olisi ihan mukava kokeilla tuollaista SAL-touhua.

Tänään oli siivouspäivä, mutta kävelevä termiittimme on jo näyttänyt millaisella vauhdilla reilu 1vuotias hurrikaani saa tuhoa aikaiseksi. Nyt vuorossa on vaippapaketin purkaminen vaippa kerrallaan lattialle ja takaisin pussiin, välillä tarkistaen ettei vaippoihin ole jo tullut jotain täytettä tuoreeltaan ennen housuihin laittamista. Lähdenpä tästä sotkijaa vähän toppuuttelemaan ja houkuttelemaan johonkin järkevämpään ja pienempikin kuuluu heränneen päiväuniltaan. Tätä tämä syksy on: Äidin viemää!