Mies lähti poikaporukalla mökille ja me likat jäätiin kolmisin. Mitäpäs muuta mukavaa sitä voikaan tehdä kuin kokeilla valmistuneiden joululahjojen huovuttamista pesukoneessa. Samalla näkee kuinka hyvin ne onnistuvat loppujen lopuksi (pesukone huovutus varmaan aina aika arvaamaton). Hyvinhän siinä kävi vaikka hermoillen käytiin useasti pienten apureiden kanssa kurkkimasta täyttöluukusta peseytymistä/huopumista. Säädin tosiaan kierrokset 400krr, mutta kyllä huopuminen oli silti aikas massiivista.

Tässä kuva tuhansien oikoilujen, suoristusten, huokausten ja tablettien päällä seisomisten (Julia toimi hyvin apurina vain olemalla paikallaan). Mittasuhdetta antavat haarukka&veitsi sekä joulukortti.

385316.jpg

Tabletteja kait voisi hieroa ikuisuuden, että niistä saisi täysin suorareunaisia (jos se ylipäätään on mahdollista). Kuvia tiiraillessani koneelta huomasin vähän reunojen elämistä joita sitten vielä hetki venyteltiin ja oiottiin. Aion käydä katsomassa kuivumista ja varmentamista että muoto säilyy.

Tablettien kohdalla pelkäsin miten kiharalle menevät reunat käyttäytyvät koneessa. Toisessa (vasemman puoleisessa) kaksin kertaisuus näkyy reunoissa selvemmin eli vähän sanomista jää jokatapauksessa, mutten tiedä auttaisiko asiaa jos pitäisin tabletteja painon alla ennen pesukonekäsittelyä. Ei tulos kumminkaan niin merkittävän karmaiseva ole, että painokäsittely välttämätön on.

Joulukorttipussiin olen erityisen tyytyväinen. Valkoinen ei näköjään huovu/kutistu täysin samalla tavalla kuin ystävänsä harmaa ja punainen, joten seuraavaan vedokseen tiedän ettei valkoista tarvitse lisäillä yhtään kerroksia kuten nyt tein. Taskun syvyydestä tuli mielestäni juuri sopiva! Kortit jäävät pussin sisään piiloon joka antaa minusta siistimmän vaikutelman kuin jos kortit rönsyilisivät esiin pussistaan. Pussiinhan voi toki laittaa jotain muutakin. Hivenen ainakin märkänä korttimäärän lisääntyessä reunus alkaa löpsähtämään, mutta tilanne voi olla toinen kun työ on kokonaan kuiva. Pesuun ompelin muovipussin kiinni vain pussin toiseen seinämään sekä pohjalle.

Tablettien mitat pesun jälkeen leveys 37,5cm, korkeus 27cm. Paksuus noin 1cm luokkaa. Tosiaan en tiedä jätänkö nämä näin vai liittäisinkö kaksi yhteen kaitaliinatyyppiseksi. JOS näitä jaksaisi tehdä sarjassa näistä tulisi kivat tabletit (joka ohjeen alkuperäistarkoitus) ja olisivat kiva piriste pöydässä joulun pyhinä.

Joulukorttipussukka pesukoneen jälkeen 23cm, harmaa pussiosuus 18cm korkea, valkoinen osuus 6cm ja punainen hiippapipo lenkkeineen keskeltä mitattuna 33cm (ilman lenksua 27cm).

Tyytyväinen huovuttaja palaa Huopasen pariin aina kun mimmit antaa siihen rauhan. Toisin sanoen neulominen hidastuu nyt kummasti viikonlopun ajaksi ja pesukone pyörii seuraavan kerran vasta kun tabletteja on enempi valmiina. Koneeseen kait voi tunkea aika rajattoman määrän "tuotteita". Nyt nämä kolme olivat kolmen pyyhkeen kanssa vesileikeissä - pyyhkeet hävisi 12-0 koska olivat matsin jälkeen litimärkiä. Jotenkin sitä pelkää että neulokset koneessa takertuvat toisiinsa huopuen yhteen - rohkeutta kenties ensi kerralla enemmän...