Joulu tulee jo kovaa kyytiä, saa puolestani jo alkaa kunnon joulutohinat. Iso kivi vierähti sydämeltä kun viikonlopun aikana sain tahkottua  6 ltk perunalaatikkoa, jättikulho porkkanalaatikkoa ja jättikulho lanttulaatikkoa! Hyvä minä ja äidille kiitos avustuksesta! Näillä knoppitiedoilla pärjään loppuelämän joululaatikoiden suhteen!

Joulutarjoiluista jo jotain on hamstrattu kaappiinkin (lähinnä silliä ja lohta pakkaseen savustusta odottamaan). Meillehän on tulossa koko suku 19 hengen voimin, joten Joulusta tulee omalla tavallaan erilainen ponnistus kuin aiempina vuosina - ollaanhan nyt ensi kertaa meillä jouluna ja vetovastuussa. Perhosia lentelee vatsassa ja joka paikkaan alkaa kertyä jouluista tavaraa; koristeita, ovimattoja, valoja, kynttilöitä jne jne.

Joulukortit sai postimerkkinsä ja lähtevät etiäppäin ilahduttamaan saajiaan. Tällä viikolla leivomme tyttöjen kanssa lähinnä koristeeksi tulevan piparkakkutalon sekä ruskeita pipareita syöntiin. Saas nähä miten tytöt innostuvat niitä koristelemaan ja kuinka paljon taikinaa uppoaa pieniin suihin - puhumattakaan siitä jääkö vieraille joulupipareita!

Kun isompi tytöistä (2 ½v) pääsi tänä vuonna ekaa kertaa "isojen tyttöjen leipomispäivään" mumman luo, jolloin syntyy Jouluksi karjalanpiirakoita ja kuivakakkua laitoin minä kädet tohisemaan ja tässä saalis tonttutytön kera! Enää muutama ostolahja puuttuu ja yksi lahjaneule on alkutekijöissään puikoilla. Saas nähä kerkeekö mummolle suunniteltu Mystic Waters huivi valmiiksi ennen joulua vai neulonko sormet sinisinä, simmut ristissä aamuyön tunneille aaton aattona mokomaa huivia!?!

1119637.jpg

La-su yönä virittelin Minttumaarin pingottumaan olohuoneen matolle ja aamulla tytöt auttoivatkin nuppineulojen irroittelussa ja totesivat huivin sopivan hyvin myös pepun lämmikkeeksi ; )  En pysy laskuissa enää mukana monesko tämä on  - ehkä kuudes. Hyvästä mallista kiittäen! 

1119630.jpg

Huivi Veli Virolaisesta 109g, 10x mallikerta eli ohjeen mukainen. Siipiväli tällä kertaa 157cm.
Puikot 5mm

1119634.jpg

Huivi päätyi jo sunnuntaina Mieheni siskolle, joka täyttää vuosia tänään maanantaina. Onnea vaan Sanna vielä kerran!