mutta äitini korjasi ettei luuloni ole tiedon väärtti!

Luulin meinaan vieneen neitsyyden virkkaamisen saralla. Ite en saanut päähäni että koulussa ala-asteella oisin virkannut, mutta äidit tietävät aina kaikki parhaiten - niin myös tällä kertaa- ja hän kertoi minun väsänneen jonkinmoisen patalapun. Jokatapauksessa tämäkin "taito" oli päässyt ruostumaan pahemman kerran. Lainasin kaveriltani Kirsiltä Erika Knightin (onkohan Ritariässälle muuten sukua?) kirjoittamaa Tyylikästä virkaten -kirjaa. Kiva kirja, jossa alussa käydään läpi perusteet hyvien valokuvien kera. Edes tällainen poropeukalo ei mennyt syteen eikä saveen ohjeiden kanssa vaan koukku totteli ja sain aikaiseksi samanlaisia pylväitä, ketjusilmukoita kuin kirjan kuvissakin. Ohjeet on sangen simppeleitä ja pientä miinusta saa myös se, että esim kaventaminen piti hakemalla hakea jonkun ohjeen sisältä kun sitä ei oltu erikseen perusteiden kanssa esitelty. Kumminkin ihan hyvä perusopus ja tällä pääsee ainakin hyvin alkuun!

Kirjassa sanottiin että harjoittele niin kauan kunnes virkkaus on tasaista mallitilkkujen avulla. Totesin ettei nuo nyt niin hankalia olleet tehä ja niinpä aloitin suoraan uhkarohkeaan tyyliini Novitan Talvi 2006 lehdestä mallin 54 toteuttamisen. Tein ohjeen mukaisesti 25 ketjusilmukkaa ja aloin löysästi virkata lisää kerroksia. Kun noin 8 kerrosta oli valmiina jäin hölmistyneenä katsomaan tuotostani. Vaikka olin kuvitellut virkkaavani löysää niin käsissäni lepäsi 17cm tiivis virkkaushuopa. Kun muistin Julian dinohatun olleen jopa minulle kaksinkertainen ja pesukonekäsittelyn jälkeen sain silti sitä hampaat irvessä venytellä totesin ettei tämä tule koskaan pesun jälkeen nielemään sisäänsä joulukortteja! Purkuun siis numero ykkönen joka tuntuu olevan myös mun tavaramerkki - onhan näin käynyt jokaisen neulonnankin kohdalla!

Toinen yritys meni nappiin, mutta vaikka alussa olin tekevinäni 25 kjs niin jotenkin matkan varrella ne vaan lisäänty ja lisäänty ilman että muotti lähti käsistä! Lopputulos tässä valmiina koneeseen kunhan kiinnitän vielä muovipussin tohon pussiosaan joka näyttää kuvassa ihanan epätasaiselta = )

381232.jpg

Koukku 8. Jouduin sen verta soveltamaan ohjetta että lisäsin valkoisia kerroksia muutaman koska 5kerrosta näytti massiivisen harmaan vieressä minusta oudon pieneltä. Mitat ennen konetta: leveys 42cm, harmaaosuus 50cm (taitettuna pussiksi siis 25cm), valkoinen 9cm ja tonttuhiippa ilman lenksua 28cm. Saas nähä miten paljon vetäytyy koneessa. Aiemmasta viisastuneena säädän koneen kierrokset "vain" 400krr aiemman 700krr sijaan. Lankaa kului 158g.