Hyvää isänpäivää! Perinteisesti lasten isä sai lahjaksi pienimmäisemme painetut jalanjäljet pellavalle tauluksi ja näin ihanaiset kortit tyttöjen tekeminä kerhossa. Silmälasit ja silmälasikotelo (3v Julia) sekä kravaattikortti (2v Erin). Samanlaiset kortit pappavaarille toisinpäin tehtynä.

2050449.jpg

Ja pitihän sitä juhlia uusissa tamineissa. Ensimmäisen takin tein ohjeen mukaan, mutta vasta kolmas vedos hihasta oli oikean kokoinen. Ohjeen mukaisesta takista tuli pian 2½vuotiaallemme sopiva kunhan hihojen silmukoiksi poimi 46 silmukkaa ohjeen 36 sijaan. Jätin hihojen kavennukset kokonaan pois. Ja ympyrätakkihan tämä.

2050422.jpg

Neiti 3½veelle sama takki päälle ja miettimään miten muokata. Hihakohta hivenen tuntui kirraavan, joten sitä siirrettin kunnes sektori oli 22 silmukkaa ja hihoihin poimin jopa 52 silmukka. Tässäkään en ruvennut kaventelemaan vaan suhauttelin puikot ja kätöset sauhuten tytön molemmat hihat lauantaipäivän aikana - oli siinä urakkaa kerrakseen!!!

2050411.jpg

2050417.jpg

Molemmat on tehty 5mm puikoilla ja päätelty 8mm halolla. Lanka on Novitan Polka ihana pinkkinä sävynä. Mietin olisinko tehnyt hihat yksivärisenä, mutta kauniilta hihat näinkin minusta näyttää.Tuli just niiin ihanat pinkit kuin aattelinkin vaikka ensi alkuun värien vaihtelut hirvitti miten tulevat toimimaan pyörylän kasvaessa. Hihoihin tuli myös ainaoikein neuletta jotta olisi rimmaava takkiosaan.

2050425.jpg

2050437.jpg

Koska minusta takki ei edelleenkään pysynyt kauniisti prinsessojeni päällä virkkasin molempiin nauhaparit, joilla koko komeus kruunaantui. Pienempi on 175g ja suurempi 217g eli yhteensä 392g.

Polkaa jäi vielä vaikka lapasiin ja kaulureihin. Mistä ihmeestä löytyisi esim piirroskuva Hello Kittystä joita on lapasissa nähty kirjailtuina? Semmoiset tahtoisi tyttöjen lapasiin, muttei oma luovuus riitä kissan hahmottamiseen ihan hihasta ravistamalla. Eli vinkkiä vaan tähän suuntaan!